Mama Marike

Waarom ik nog actief ben op Facebook…

mamalifestyle juli 2015 18 koffie werken

Het lijkt tegenwoordig wel not done om nog actief te zijn op Facebook. Bij bosjes lijken vele leeftijdsgenoten zich af te melden voor dit social media kanaal. Maar ik ben nog wel actief en zal dat ook nog wel even blijven om de volgende redenen…

Beheren van pagina’s

Voor mijn werk beheer ik een aantal Facebookpagina’s van merken en daarnaast is er ook nog de Mamalifestyle Facebookpagina. Om deze pagina’s te kunnen beheren is er een persoonlijk profiel nodig.

Op de hoogte blijven

Omdat ik voor mijn werk ook soms advies geef over Facebook wil ik natuurlijk ook graag op de hoogte blijven van hoe het werkt en als er veranderingen worden doorgevoerd hoe die vervolgens zichtbaar zijn.

Contact met familie en vrienden

Veel familie en vrienden zijn enkel actief op Facebook, dus om een beetje op de hoogte te blijven van hun leven en hen op de hoogte te houden van ons leven deel ik af en toe nog updates en foto’s – veel daarvan zijn ook al op Instagram voorbij gekomen.

Ook deel ik af en toe blogs van Mamalifestyle.nl op mijn persoonlijk profiel, omdat toch veel familie en vrienden niet de Facebookpagina van Mamalifestyle volgen, maar wel geïnteresseerd zijn in de persoonlijke blogs.

Steunen van leuke bloggers

Misschien wel de belangrijkste reden om nog actief te zijn op Facebook: het steunen van leuke bloggers die ik graag volg. Velen zijn wel op de hoogte van het algoritme van Facebook waardoor likes en reacties en shares op Facebook heel waardevol zijn geworden omdat deze ervoor zorgen dat een update op Facebook kan groeien qua bereik. Ik waardeer zelf ook alles reacties en likes die ik krijg – met name van mijn zusjes haha. Door zelf actief te reageren en liken hoop ik andere bloggers te helpen qua bereik en daarnaast help ik ook een beetje mijzelf, want hoe meer ik op blogs reageer hoe minder van die tag-berichten ik voorbij zie komen.

Overigens is na het schrijven van dit bericht bekend geworden dat Facebook nieuwe veranderingen gaat doorvoeren voor de Facebook timeline waardoor persoonlijke accounts meer bovenaan in de timeline komen. Nog belangrijker dus om mijn persoonlijke account aan te houden en hiermee andere bloggers te helpen door te zorgen voor interactie bij hun berichten of het delen van links.

Ben jij nog actief op Facebook? En waarom wel of niet?

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.