Mama Marike

De mamalifestyle van Marike: oktober 2015

Mamalifestyle maandoverzicht oktober 2015 van Marike Bijlsma

Er is alweer bijna een nieuwe maand voorbij, maar deze stond al een tijdje te wachten om online te komen en bevat een aantal mooie momenten die ik alsnog graag met jullie deel. 

Het jaar vliegt zo hard voorbij dat ik amper besef dat het alweer november is en oktober dit jaar dus echt over is. Extra fijn om daarom even stil te staan bij alle mooie en bijzondere momenten van de afgelopen maand en dat waren er nogal wat! 

Mamalifestyle oktober 2015 1. Toms presentatie

Nagenieten van perspresentatie

Op de laatste dag van september bezochten Javian en ik samen de perspresentatie van Toms’ Big Cats collectie. We hadden allebei een hele fijne middag waar Javian heerlijk mocht kleuren, meer over deze leuke presentatie én de Toms’ collectie kun je zien in mijn verslag.

Mamalifestyle oktober 2015 vtwonen woonbeurs Mamalifestyle oktober 2015 woonbeurs kinderbeddengoed

vtwonen & designbeurs

Naast mijn werk voor Mamalifestyle.nl ben ik ook nog freelancer voor bijvoorbeeld vtwonen.nl. En ik voelde mij maar wat trots dat ik voor zo’n mooie titel mag werken toen ik een bezoek bracht aan de vtwonen & design beurs (voorheen de woonbeurs).

Naast het prachtige huis van vtwonen bewonderen, deed ik zowaar nog wat mooie aankopen zoals muurstickers bij KEK Amsterdam en beddengoed voor Javian’s ledikant bij Covers & Co.

Mamalifestyle oktober 2015 Meet the blogger: A Beautiful Mess

Meet The Blogger

Het eerste weekend van oktober ging ik naar Meet The Blogger, een conferentie die ik al een aantal jaar volg maar waar ik nog nooit bij aanwezig was geweest. De voornaamste reden dat ik deze editie niet wilde overslaan: Elsie en Emma van A Beautiful Mess waren te gast om te vertellen over hun blog en alles wat daarbij komt kijken. Ik volg A Beautiful Mess al een flink aantal jaar, dus ik vond het erg tof om Elsie en Emma in het echt te zien.

Mijn complete verslag van de conferentie volgt later op Marikee.nl (waar ik binnenkort start met bloggen over mijn werk en mijn leven), ik zal dan de link delen op social media.

Mamalifestyle oktober 2015 werken vtwonen kerst

Kerstteksten

Voor een van mijn opdrachtgevers mocht ik teksten schrijven over verschillende kerstproducten. En dat bleek nog best lastig in oktober… Daarom hielp ik mezelf op weg met kerstservetten, chocolade, pepernoten en kerstballen in de vorm van ijsjes. Dat leek al een stuk meer op december en dus waren die teksten uiteindelijk ook zo geschreven.

Mamalifestyle oktober 2015 spontane koffiedate starbucks

Spontane koffiedate

Hoewel ik veel tijd thuis door breng met Javian gaan we eigenlijk zelden op stap als daar geen reden voor is. Jammer, want daardoor loop ik misschien wel eens vaker spontane koffiedates mis zoals hier met lieve Hester.

En de barista van Starbucks was ook blij om ons te zien, getuige de smileys 🙂

Mamalifestyle oktober 2015 asian burger

Asian Adventure

Vrijdag Burgerdag is hier nog steeds een traditie, maar we proberen wel steeds vaker andere recepten uit voor onze burgers. Dit recept voor een Asian Adventure burger was een groot succes!

Mamalifestyle oktober 2015 nieuwe bril esprit

Nieuwe bril

Bij de Eyewish brillenmodeshow kreeg ik een cadeaubon om een nieuwe bril uit te zoeken en in oktober stond mijn afspraak gepland voor stijladvies en een nieuwe oogmeting. Omdat ik in 2015 al een goede bril met juiste sterkte had uitgezocht en mijn sterkte onveranderd was, durfde ik nu een opvallender model te kiezen. Het werd deze blauwe bril met grotere glazen van Esprit.

Mamalifestyle oktober 2015 James Morrison Live38xxl

Mamalifestyle oktober 2015 live38xxl

James Morrison

Als verrassing voor een paar lastige weken nam mijn vriend mij mee naar Live38XXL waar mijn grote held James Morrison zou optreden. Ik ben sinds You Give Me Something van James Morrison fan van zijn muziek en het was heel erg tof om hem weer te zien optreden en nieuwe muziek te horen van zijn cd die op 30 oktober is uitgekomen.

Overigens ben ik vrij klein en kan ik dus eigenlijk nooit wat zien bij concerten, maar dat had ik nu opgelost door tussen de bar en een brandblusser te gaan staan op een richel van de bar. Het was een beetje balanceren, maar zo kwam ik wel op hoogte met de rest van het publiek. Uiteindelijk ben ik zelfs even op de bar gaan zitten waardoor ik de rest van de avond euforisch riep dat ik voor het eerst zelfs James’ enkels kon zien. Een fantastische avond!

Mamalifestyle oktober 2015 wereldmeisjesdag

Wereldmeisjesdag

Op 11 oktober was het Wereldmeisjesdag waarvoor de hele redactie selfies deelden met lippenstift, lees meer over deze actie. Deze foto maakte ik bij de Fabulous Mama of the Year Awards tijdens een workshop van L’Oreal Paris.

Mamalifestyle oktober 2015 Myhomeshopping redesign macarons

Mooie macarons

Af en toe werk ik een dagje op kantoor bij vtwonen.nl, waar ook de redactie van MYHOMEshopping zit. De website van MYHOMEshopping heeft net een redesign gehad en dat werd gevierd met heerlijke macarons. Een mazzeltje voor mij!

Mamalifestyle oktober 2015 ontbijt

Ontbijten

De laatste tijd eet Javian niet zo goed meer ’s ochtends, maar toevallig ontdekte ik een trucje… Hij mag tegenwoordig zijn brood dippen in mijn yoghurt en dat vindt hij overheerlijk. Overigens ben ik zelf ook altijd slecht in ontbijten geweest, maar tegenwoordig eet ik vaak yoghurt met havermout en vers fruit.

Ik maak ook vaak smoothies voor mij en Javian als ontbijt, vaak met dezelfde ingrediënten als mijn yoghurt maar dan dus uit de blender.

Mamalifestyle oktober 2015 La Place avondeten

Uiteten bij La Place

Het aanbod kindvriendelijke restaurants waar je lekker kunt avondeten vind ik best tegenvallen hier in de regio. En dus belanden we vaak bij de La Place met Javian, want daar hebben ze kinderstoelen en kijken ze niet op van rondrennende kinderen. En het menu is best Javian-proof en ja, hij eet heel graag olijven, voor de rest eet hij gewoon van onze borden mee.

Mamalifestyle oktober 2015 zeeman rompers

Rompertjes van de Zeeman

Toen Javian nog een baby was, kon ik bijna elke week wel nieuwe en leuke rompers halen bij de Zeeman. De afgelopen tijd valt het aanbod nogal tegen, maar toevallig vond ik toch nog twee leuke printjes. De romper met de bootjes hebben ze al langer, maar de romper met de herfstblaadjes had ik nog niet eerder gezien.

Overigens vind ik de rompers van de Zeeman nogal stug in vergelijking met andere merken, dus Javian draagt ze eigenlijk alleen tijdens het slapen. Maar waarom zou je niet leuk gekleed naar bed gaan, toch?

Mamalifestyle oktober 2015 Mama migraine

Mijn leven

Soms is dit mijn leven… Javian voor de televisie met brood, besjes en drinken bij handbereik zodat ik even mijn medicijnen tegen migraine kan laten inwerken. Gelukkig houdt Javian het zo best even vol totdat ik er weer voor hem kan zijn. Maar dat maakt deze momenten voor mij helaas niet makkelijker… Ik vind het verschrikkelijk dat ik af en toe even geen moeder voor Javian kan zijn…

Mamalifestyle oktober 2015 guacamole

Verse guacamole

Tijdens een migraine-aanval eet ik erg slecht, maar daarna verwen ik mezelf even met lekker eten. Zo maakte ik weer eens verse guacamole, heerlijk met biologische tacochips. Het recept zal ik ook delen op Mamalifestyle.nl, want dit is perfect voor een avondje thuis op de bank.

Mamalifestyle oktober 2015 cavalo nero omelet

Cavolo wattes?

De Allerhande van de maand oktober stond vol met lekkere recepten, zoals deze omelet met gehakt en cavolo nero. Eigenlijk een lunchgerecht, maar ik ben niet zo’n grote eter dus het kan ook prima als avondeten. Enige nadeel is dat ik een heleboel cavalo nero overhield, maar daar vond ik een goede oplossing voor, waarover je later in dit overzicht kunt lezen.

Mamalifestyle oktober 2015 Javian slapen

Kleine Javian

Ik verbaas mij erover hoe snel Javian groeit, maar als hij dan in ons grote bed ligt te slapen lijkt hij toch weer even heel klein…

Mamalifestyle oktober 2015 schilderen novotel

Tussen Kunst en Kids

In oktober hadden Javian en ik een leuk persevent van Novotel: ‘Tussen Kunst en Kids’. De opdracht was om een droomhotel te schilderen, maar daar was Javian natuurlijk nog iets te klein voor. Het schilderen vond hij echter wel heel leuk en uiteindelijk was hij beretrots op zijn schilderij die een mooi plekje op zijn kamer heeft gekregen.

Mamalifestyle oktober 2015 nieuwe bril selfie

Even wennen

En toen kwam ook het moment dat ik mijn nieuwe bril op kon halen en dat bleek even wennen. Ik heb altijd dezelfde soort monturen gehad, maar mijn nieuwe blauwe bril had een stuk grotere glazen waardoor ik een fikse migraine-aanval kreeg. Door beter af te wisselen met beide brillen ben ik nu aardig gewend gelukkig.

Mamalifestyle oktober 2015 groene smoothie

Groene smoothie

Weet je nog, die cavolo nero? De overgebleven bladeren deed ik met blauwe bessen, banaan, bevroren mango en yoghurt in de blender en dat werd een heerlijke groene smoothie. Overigens heb ik bij een aantal bladeren wat van de dikke steel er tussen uit gehaald.

Bekijk nog meer goede recepten voor groene smoothies.

Mamalifestyle oktober 2015 vrijdag burgerdag

Vrijdag Burgerdag

Dat wij bijna elke vrijdag burgers eten moge geen geheim zijn, maar het werkt ook aanstekelijk hebben we gemerkt. Toen we op een vrijdagavond bij mijn ouders aten, stonden er ook burgers op het menu. Een vrij standaard burger met sla, cheddar, tomaat en rode ui; maar erg lekker!

Mamalifestyle oktober 2015 Dolfinarium

Mamalifestyle oktober 2015 dolfinarium

Dagje Dolfinarium

Mijn jongste zusje had kortingskaartjes voor het Dolfinarium en dus gingen we met een deel van het gezin naar het Dolfinarium. Javian keek zijn ogen uit bij al die verschillende soorten vissen (zeeleeuwen, zeehonden en walrussen waren voor het gemak ook maar even vissen).

We hebben niet veel shows bekeken, maar door het raster van touwen kregen we hier best wat mee van de show met de gigantische walrussen.

Mamalifestyle oktober 2015 Halloween salade

Salade met Halloweenthema

Langzaam integreert Halloween in ons land en dat vind ik geweldig. In de maand oktober staan er dan ook regelmatig Halloweenrecepten op het menu. Deze boerenkoolsalade eten we regelmatig in de herfst en winter en met Halloweenfiguren past het gerecht perfect in de maand oktober.

Mamalifestyle oktober 2015 Spook Javian

Kleine spook

Het spookt hier in huis! Met enige regelmaat gooit Javian een deken over zijn hoofd en rent het huis door. Heerlijk zo’n klein boefje in huis! Of eigenlijk twee boeven, want soms zit Frank Javian achterna en is het dolle pret in huis. Op belachelijke tijdstippen… Sorry buurtjes!

Mamalifestyle oktober 2015 Halloween bureau

It’s Halloween

Halloweenrecepten, spoken in huis… Dan kan Halloweendecoratie in huis niet ontbreken natuurlijk. Een spinnenslinger, waardoor Javian gefascineerd raakte door spinnen, en wat Batman maskers zorgen al snel voor een griezelsfeer. Het pompoenhoofd van LEGO staat eigenlijk het hele jaar door in huis, maar verhuisde maar weer eens naar het bureau.

Mamalifestyle oktober 2015 Javian slapen

Lief spookje

Het wilde spook – oftewel Javian – dat hier af en toe door huis rent, slaapt gelukkig ook wel eens. Mét spokenbroek, dat dan weer wel.

Mamalifestyle oktober 2015 Halloween burger

Jack-o-lantern burger

Uiteraard stond onze Vrijdag Burgerdag ook in het teken van Halloween. Ik had al weken wilde plannen voor iets met pompoen en Halloweenfiguren, maar uiteindelijk werd het heel simpel met een Jack-o-lantern gezicht van kaas. Uiteindelijk had het gelukkig ook een tof effect.

Mamalifestyle oktober 2015 Verjaardag Dennis

Feest!

Oktober eindigde met een verjaardag, niet in Halloweenthema, maar wel met een toffe kwarktaart met spinnenweb en een taart van mijn almachtige zus Nienke die deze keer niet heel uitbundig aan de buitenkant was, maar wel waanzinnig lekker met vers gemaakte mangocrème binnenin.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.