Dagjes uit Uitgaan & reizen

Bezoekje aan het Bloesempark in Amstelveen

amstelveen bloesempark bloesem

Het Bloesempark in het Amsterdamse Bos is met recht #instafamous, want wat zijn er al veel prachtige plaatjes voorbij gekomen van de prachtige bloesembomen in Amstelveen. Ook wij bezochten het park en konden het uiteraard niet verlaten zonder foto’s te maken, bij deze een selectie ervan. 

Kersenbloesem

Inmiddels hangt er zowat geen bloesem meer aan de bomen in het park. De bloesem is er helaas slechts enkele weken, ergens tussen half maart en eind april. Onder invloed van slecht weer kan de bloesem zelfs in een paar dagen alweer op de grond liggen in plaats van aan de bomen. Dit jaar zaten er natuurlijk nog wat mooie lentedagen tussen waardoor de bloesem uiteindelijk volgens mij wel zo’n drie weken aan de bomen hing.

Kersenbloesemfestival

In 2000 schonk de Japanse Women’s Club 400 kersenbomen aan Amstelveen die een cirkel geplant werden in het Amsterdamse Bos. Alle bomen hebben ook een naam gekregen, 200 kersenbomen hebben een Nederlandse vrouwennaam en 200 kersenbomen hebben een Japanse vrouwennaam. Sindsdien keert de bloesem jaarlijks terug in het voorjaar en wordt in deze periode ook het Kersenbloesemfestival gevierd door de Japanse gemeenschap in Amstelveen en omstreken – in het Japans ‘Hanami Matsuri’ (letterlijk ‘kersenbloesemfeest’).

Bloesempark in Amstelveen

Het Bloesempark is te vinden in het Amsterdamse Bos, het Bloesempark ligt zeer dicht tegen Amstelveen aan. Je kunt het Bloesempark zelfs zien liggen tussen de bomen door vanaf de snelweg A9 vlak voor de afslag Amstelveen – natuurlijk niet kijken als bestuurder, maar enkel als bijrijder.

Met een picknickkleed en mooi weer kun je je vast enkele uren in het park vermaken, maar het Bloesempark zelf is niet heel groot. Ik geloof dat wij er ongeveer een half uurtje hebben doorgebracht met rondlopen in het Bloesempark, bloesem opvangen en foto’s maken. Natuurlijk is het wel onderdeel van het Amsterdamse Bos en is een bezoek aan het Bloesempark goed te combineren met een boswandeling of een bezoek aan de geitenboerderij.

Lees meer over het Bloesempark op de website van het Amsterdamse Bos.

Ons bezoekje aan het Kersenbloesempark

Nadat ik al een aantal jaar foto’s voorbij zag komen van het Bloesempark op social media en wij het ook een keer vanaf de snelweg zagen, gingen wij er dit jaar ook zelf een keer naartoe. Van verschillende kanten begreep ik al dat het in de ochtend het meest rustig is. In de weekenden is het vanaf het middaguur zelfs zo druk dat er vele verkeersregelaars aan te pas moesten komen. Wij merkten dat het vanaf een uur of 10 echt drukker begon te worden, wanneer je het park dus daarvoor kunt bezoeken kun je ook daadwerkelijk foto’s maken zonder photobombs van vele onbekenden.

amstelveen bloesempark marike camera amstelveen bloesempark bloesem vangen javian amstelveen bloesempark marike javian senne links amstelveen bloesempark marike javian senne amstelveen bloesempark javian boom amstelveen bloesempark frank javian senne amstelveen bloesempark blauwe lucht amstelveen bloesempark frank javian

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.