Evenementen Uitgaan & reizen

Vierdaagse Feesten van Nijmegen bezoeken met kinderen in 2018

vierdaagse feesten nijmegen summer capital

Tijdens de Vierdaagse van Nijmegen wordt er niet alleen gewandeld, maar ook gefeest. Wij bezochten dit jaar de Vierdaagse Feesten met onze dreumes en kleuter en dat bleek verrassend leuk voor een dagje uit. Bij deze onze kindvriendelijke tips voor de Vierdaagse Feesten. 

Zomervakantie al begonnen of een dagje vrij komende week? Bezoek dan de Vierdaagse Feesten van Nijmegen met de kinderen, gegarandeerd een superleuk dagje uit!

Feestelijke ramblas

Vanaf station Nijmegen tot aan het Keizer Karelplein is de Nijmeegse Ramblas te vinden. Een lange straat met allemaal eettentjes, drinkkraampjes, muziek en halverwege zelfs een springkussen.Daarnaast is de Ramblas erg leuk versierd en keken onze kinderen hun ogen uit.

Ik ben een grote fan van de ijskoffie met kokossmaak van Barista Bandits – in juli 2016 dronk ik deze ook al in Nijmegen en het inspireerde mij tot een eigen recept.

vierdaagse feesten nijmegen sanne vertelt lux marienburgvierdaagse feesten nijmegen sanne vertelt

Voorlezen en vertellen bij Lux & Mariënburg

Dagelijks wordt er voorgelezen en verhalen verteld op het Lux & Mariënburg plein in Nijmegen. Wij hebben het voorlezen net gemist, maar konden wel nog luisteren naar ‘Sanne vertelt’. Op de site staat dat dit geschikt is voor kinderen van zes jaar en ouder, maar onze kleuter van vier jaar zat ademloos te luisteren en vond het prachtig. Onze dreumes liep heerlijk over het plein heen en weer, af en toe even luisteren en dan weer kijken bij het levensgrote houten scrabblespel.

Voor de ouders zijn hier diverse terrassen te vinden, een speciaalbiertjesbar en een pizzabar. Het plein is bereikbaar met de kinderwagen.

Kinderactiviteiten bij het Kelfkensbos

Bij het Kelfkensbos is een plein ingericht met meerdere eet- en drinkgelegenheden. Zo haalden wij hier een wafel op een stokje, groot succes bij onze kleuter. Daarnaast staat hier een stand van de Radboud universiteit met een virtuele rondreis door het heelal. Wij hebben hier alleen even rondgekeken, gezien de warmte en de leeftijden van onze kinderen.

Op het plein zijn ook grote trampolines te vinden waar kinderen in een harnas kunnen springen. Onze dreumes en kleuter vonden het erg bijzonder om te kijken naar hoe hoog de kinderen konden springen.

vierdaagse feesten nijmegen waalkade reuzenradvierdaagse feesten nijmegen de kaaijvierdaagse feesten nijmegen de kaaij terras

Circusspeeltuin bij De Kaaij

Onder de Waalbrug is cultureel terras ‘De Kaaij’ te vinden met een bar, vele leuke foodtrucks en genoeg zitgelegenheid. Het grote hoogtepunt hier voor de kinderen was de circusspeeltuin in een soort zandbak bestaande uit een aantal glijbanen (geschikt voor peuters en kleuters), circusattributen en een heleboel loopwagens en zandspeelgoed. Er lopen twee circusartiesten rond die graag helpen de circusattributen uit te leggen of te demonstreren, iets wat vooral geschikt is voor oudere kinderen.

Het grote voordeel aan de circusspeeltuin is dat deze precies onder de Waalbrug ligt die voor perfecte schaduw zorgt. De circusspeeltuin is heel goed bereikbaar met een kinderwagen, er is genoeg zitgelegenheid voor ouders dichtbij de speeltuin en er is genoeg lekkers te eten en te drinken. Onze kinderen hadden zich hier wel de hele dag kunnen vermaken.

vierdaagse feesten nijmegen de kaaij circusspeeltuin javian zandvierdaagse feesten nijmegen de kaaij circusspeeltuin javian vierdaagse feesten nijmegen de kaaij circusspeeltuin senne

Wandelen door Nijmegen

Wij hebben onze auto vlakbij station Nijmegen geparkeerd en liepen vanaf daar in rustig tempo de stad door. Met twee kinderen is dat prima te doen. Javian heeft alles zelf gelopen, voor Senne hadden wij onze Greentom kinderwagen mee – ook handig om de luiertas aan te hangen.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.