Halloween Mama Marike

Happy Halloween, maar dan echt!

halloween feest decoratie printables

De laatste tijd lees ik veel kritiek op Halloween, vaak terecht. Want doodenge reclames waardoor zelfs een volwassene niet meer kan slapen en producten in winkels die instant voor nachtmerries zorgen, passen wat mij betreft ook niet bij een Happy Halloween. Wij vieren om een hele andere reden en op een hele andere manier Halloween – en ik inspireer graag andere gezinnen. Daarom wil ik ook heel graag een ander geluid laten horen dan alle kritiek op Halloween, want het kan ook anders. 

Happy Halloween

Vroeger keek ik vaak en graag naar enge films, organiseerde ik Halloweenfeesten en verzamelde een heleboel spannende inspiratie op Pinterest. Ik zoek vaak geen plekken op waar Halloween gevierd wordt, omdat dat dat niet strookt met hoe ik Halloween vier – uitgezonderd van de Halloween optocht in onze oude wijk misschien. Eigenlijk vier ik Halloween op een hele kindvriendelijke manier met lieve spookjes, grappige monsters, blije pompoenen, kriebelige spinnen en ja, ook skeletten.

Tegenwoordig versier ik niet alleen maar meer het huis omdat ik Halloween zelf leuk vind, maar ook om mijn kinderen te leren dat al die zogenaamd enge verschijningen helemaal niet eng hoeven te zijn. En dus zijn alle vrolijke Halloweenfiguren hier in huis welkom in aanloop naar Halloween, we lezen boeken over lieve spookjes en grappige monsters en kijken naar Super Monsters op Netflix (zeer geschikt voor kleuters). Spinnen horen ook gewoon bij de herfst en lopen we helaas ook wel eens in het echt tegen het lijf, dat hoort er gewoon bij. En skeletten? Dat zijn botten, die wij allemaal in ons lichaam hebben zitten. Daarnaast kan een afbeelding van een skelet ook iemand voorstellen die we verloren hebben, kijk maar eens naar de prachtige film Coco – geschikt voor kleuters om samen te kijken en ook bijzonder mooi voor volwassenen.

Minder angst

Het zou mooi zijn als wij door een echte Happy Halloween minder last krijgen van nachtangsten en nachtmerries bij ons thuis, maar eens bewust stilstaan bij alle monsters die mijn kinderen ook in winkels of op televisie kunnen tegenkomen en hier een vriendelijke en vrolijke draai aan geven vind ik nog veel belangrijker.

Natuurlijk zorgt angst met mate ook voor alertheid en hoeft het niet helemaal uitgebannen te worden. Maar ik acht de kans vrij klein dat mijn kinderen ooit een boosaardige spook of wandelend skelet tegen gaan komen en hecht dus minder waarde op het gebied van alertheid als het gaat om monsters.

Tips voor een Happy Halloween

Wil jij ook een Happy Halloween vieren? Superleuk! Op mamalifestyle.nl staat al heel veel inspiratie, maar ik heb ook een Pinterestboard met allemaal lieve en leuke inspiratie voor een kindvriendelijk Halloweenfeest.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.