Kind Lezen

Kinderboekenweek 2018: Javian kiest ‘Wolfje wil naar huis’

kinderboekenweek - wolfje wil naar huis

Tijdens de kinderboekenweek mag Javian zelf een boek uitkiezen in de lokale boekhandel. Na lang twijfelen – want oh, wat zijn er toch veel mooie prentenboeken – koos hij voor ‘Wolfje wil naar huis’. 

Lees ook: Kom erbij: kinderboekenweek 2018

Geen verrassing

Voor mij was het geen grote verrassing dat hij ‘Wolfje wil naar huis’ koos. Afgelopen zomer brachten wij een bezoek aan prachtig natuurpark met wolven in Frankrijk, waar hij ook een wolvenknuffel kreeg die hij het liefste overal mee naartoe neemt. Sindsdien is hij gefascineerd door wolven en in het speciaal babywolven. Bij het kiezen van boeken in de bibliotheek kwamen er ook al opvallend veel boeken met wolven in de hoofdrol tevoorschijn.

Het boek ‘Wolfje wil naar huis’ is geschreven en geïllustreerd door Rachel Bright en Jim Field. En dit duo van schrijfster en illustrator is erg succesvol in kinderboeken. Eerder maakten zij ook de volgende titels die zijn uitg: ‘twee vechtende eekhoorntjes‘, ‘de leeuw in de muis‘ en ‘laat maar los, koala‘. En al deze boeken zijn ook in onze boekenkast te vinden omdat ze door rijm erg leuk voorlezen en de illustraties goed passen bij de belevingswereld van kinderen.

Tijdens de Kinderboekenweek 2017 koos Javian een boek over een tijger… 

Wolfje wil naar huis

Het boek vertelt het verhaal van een klein wolfje die met zijn roedel op zoek moet naar een nieuwe slaapplek voor de nacht. Tijdens hun tocht door bergen en sneeuw raakt de kleine wolf zijn familie kwijt. Maar op zijn pad komen allemaal nieuwe vrienden die hem helpen totdat hij zijn familie weer gevonden heeft.

Een bijzonder mooi boek met prachtige illustraties over de kracht van vrienden, helemaal passend ook bij het thema van deze Kinderboekenweek 2018.

Bestel ‘Wolfje wil naar huis’ bij bol.com →

kinderboekenweek - wolfje wil naar huis boek

Dit artikel bevat affiliatelinks, lees de disclaimer

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.