Kind Verzorging

Zo bescherm je kinderogen tegen de zon + de leukste kinderzonnebrillen

kinderzonnebrillen kinderogen beschermen

Met dit weer is heerlijk om buiten te zijn. Kind insmeren met zonnebrand, zonnehoedje op en gaan! Maar daarbij vergeet je iets heel belangrijks… Het beschermen van de ogen! Uit onderzoek van het Oogfonds blijkt dat maar liefst 82% van de kinderen op een zonnige dag meestal géén zonnebril draagt. En dat terwijl kinderogen extra kwetsbaar zijn! 

Extra kwetsbaar

Een zonnebril met 100% UV-bescherming is essentieel om problemen zoals staar op latere leeftijd te voorkomen. Zeker in de zomermaanden is tussen 11 uur ’s morgens en 15 uur ’s middags goede oogbescherming belangrijk. De pupillen van kinderen zijn dan groter en hun ooglenzen bevatten minder beschermend pigment waardoor kinderogen extra kwetsbaar zijn voor UV-straling. Het Oogfonds stelt: op het moment dat een kind zonnebrandcrème nodig heeft om niet te verbranden, moet het ook een zonnebril en petje dragen.

Op Oogfonds.nl vind je een aantal tips waaraan een goede zonnebril moet voldoen. Bijvoorbeeld: een bril moet 100% UV-bescherming geven. Dit staat meestal op een sticker of in de beschrijving van de zonnebril. De glazen en het montuur moeten groot genoeg zijn om te voorkomen dat het UV-licht je ogen via de boven-, onder- of zijkant kan bereiken.

Het oog wil ook wat

Natuurlijk wil je de ogen van je kind beschermen, maar mama’s oog wil ook wat. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel leuke kinderzonnebrillen op de markt en kun je naar hartenlust combineren met de zomerse outfit van je kind.

Kinderzonnebrillen van Mini Rodini - kinderogen beschermen

Mini Rodini kinderzonnebrillen

Het Zweedse kinderkledingmerk Mini Rodini heeft stoere en stijlvolle zonnebrillen met een goede UV protectie filter en worden geleverd in een mooi hoesje met reinigingsdoekje en nek koord. Zo’n zonnebril maakt een outfit helemaal af.

 

Real Kids Shades kinderzonnebrillen

Ook de zonnebrillen van Real Kids Shades bieden 100% UV bescherming (UVA en UVB) en hebben veel keuze. En wat heel handig is voor de wat onwillige kinderen: ze verkopen zonnebrillen met een aanpasbare neopreen hoofdband. Real Kids probeert het dragen van de zonnebril zo leuk mogelijk te maken, zodat er eigenlijk geen excuus meer is om het niet te doen.

kinderogen beschermen met kinderzonnebrillen

Hema kinderzonnebrillen

Als je op zoek bent naar een meer betaalbare zonnebril, dan kun je ook goed bij HEMA terecht. Deze trendy zonnebrillen voldoen aan de UV-eis en hebben een kek, modieus printje.

Beeld: Flickr, Mini Rodini, Real Kids Shades, Hema.

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageren
    Tamara
    juni 21, 2017

    Een zonnebril voor kinderen is inderdaad heel erg belangrijk! Veel mensen vergissen zich daar echt in. Net als een kinderhuidje moeten de ogen net zo beschermd worden.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.