Eten&drinken Recepten

Happy smoothiebowl met banaan en bramen

happy smoothiebowl met bramen banaan koekkruimels

Een smoothiebowl is eigenlijk niets meer dan een smoothie in een bak, maar toch is het ook net een beetje meer dan dat. Met allerlei toppings wordt een smoothiebowl een waar feestje om te eten. Bij deze een recept voor een echte happy smoothiebowl met banaan en bramen. 

Nodig voor een happy smoothiebowl

  • 2 bevroren bananen
  • een handjevol bramen
  • een handjevol bevroren frambozen
  • yoghurt griekse stijl
  • kruimelige koekjes (bijvoorbeeld met kaneelsmaak)
  • suikerconfetti
  • een stevige blender of staafmixer

Recept happy smoothiebowl

Mix de bevroren bananen met een de yoghurt griekse stijl in een blender of met een staafmixer. Mix in een ander bakje nu de bevroren frambozen en enkele bramen met wat yoghurt griekse stijl. Houd de kom voor de smoothiebowl nu een beetje scheef en schenk eerst de meest dikke smoothiemix in de kom – in mijn geval was dat de bananenmix. Houd de kom nu weer recht en voeg de andere smoothiemix toe. Versier de smoothiebowl nu met de toppings, zoals de verkruimelde koekjes en de bramen. Als laatste kun je naar smaak wat suikerconfetti toevoegen.

Smoothiebowl voor kinderen

Een smoothiebowl is ook heel geschikt voor kinderen omdat het van een gewoon ontbijtje of smoothie echt iets bijzonders maakt. Ik maakte van deze happy smoothiebowl ook een variant voor Javian waarbij alleen de bramen als topping miste.

happy smoothiebowl voor kinderen

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.