Mama Marike Zelfzorg

Perfecte shampoo voor zilveren lokken met een lila glans

fudge clean blonde violet toning shampoo marike

Afgelopen zomer zat ik bij Salon B om mijn haar mooi licht blond te kleuren. Maar naar de kapper gaan is één ding, de kleur mooi houden vereist ook wat aandacht. Op advies van mijn kapster bestelde ik een zilvershampoo en conditioner waar ik heel enthousiast over ben: de Fudge Clean Blonde Violet Toning shampoo en conditioner. 

Lichtblond met een zilveren glans

Toen ik bij de kapper weg ging had ik een prachtige assige lichtblonde kleur in de lengtes van mijn haar. Maar ik weet dat ik redelijk wat rode kleurpigmenten in mijn haar heb en blond haar snel een gele gloed kan krijgen. Een zilvershampoo is dan onmisbaar. De afgelopen jaren heb ik al een aantal verschillende zilvershampoos van drogisterijen getest, maar een zilvershampoo die lichtblonde lokken een zilveren glans geeft had ik tot voor kort nog niet gevonden.

Haaradvies voor assig haar

Met de kapster van Salon B besprak ik de gewenste kleur voor mijn haar, wat zijn perfect vertaalde naar mijn nieuwe kapsel. Maar wel met een belangrijk advies: om de kleur mooi te houden moet je zo min mogelijk je haar wassen en als je het dan toch wast, gebruik de zilvershampoo van Fudge.

De Fudge Clean Blonde Violet Toning shampoo is dieppaars van kleur en geeft zelfs een beetje af op handen en nagels bij gebruik. Aangezien ik het niet erg vind als mijn haar een grijze of zelfs lila gloed krijgt, laat ik de shampoo vijf minuten inwerken voordat ik deze uitspoel. Het resultaat is al zichtbaar na een keer wassen, maar wordt met ieder gebruik nog mooier. Mijn lokken hebben een zilveren gloed en lijken in zonlicht soms heel lichtroze tot lila.

Het valt mij wel op dat de shampoo niet goed pakt op mijn eigen haar, maar vooral op de lengtes die dus verhoudingsgewijs meer geverfd zijn.

fudge clean blonde violet toning marike half

Fudge Clean Blonde Violet Toning conditioner

Daarna gebruik ik bijbehorende conditioner, die een perfecte combinatie met de shampoo is. Geverfd lichtblond haar heeft snel de neiging om stro-achtig te worden en de zilvershampoo van Fudge maakt mijn haar ook iets stugger. Met de conditioner van Fudge wordt mijn haar niet alleen weer lekker zacht, maar het ziet er ook echt gezond uit. Ik breng de conditioner alleen aan op mijn lengtes.

Ik heb de afgelopen maanden al een aantal complimenten mogen ontvangen over mijn haar kleur, maar ook over de conditie van mijn haar. Ik ben dus oprecht aangenaam verrast over hoe goed deze shampoo en conditioner werken voor mijn haar – helemaal in vergelijking met andere merken.

Dure zilvershampoo?

De Fudge Clean Blonde Violet Toning shampoo en conditioner zijn niet goedkoop in vergelijking met de zilvershampoos van drogisterijen, maar het verschil in werking en kwaliteit is dan ook enorm. De shampoo en conditioner kunnen afgewisseld worden met een andere shampoo en daarnaast kun je ervoor kiezen om het alleen in de lengtes te gebruiken, waardoor de fles minder snel leeg is.

Voor iedereen die zijn haar nog assiger wil of een grijze of lila gloed in zijn haar mooi vindt, is dit echt de perfecte zilvershampoo en conditioner.

Fudge zilvershampoo kopen

fudge clean blonde violet toning shampoo conditioner - fudge zilvershampoo

Dit artikel bevat een affiliatelink, wanneer jij een aankoop doet via de link ontvang ik een kleine commissie die ik kan gebruiken om de website nog mooier en beter te maken – bedankt als jij daarbij wilt helpen! 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.