Mama Zelfzorg

L’Oreal Colorista #blueblack: zwartblauwe ombre!

loreal colorista blueblack paint

Mijn haar heeft al de hele regenboog gezien: soms een volledige opvallende coupe, soms alleen de puntjes. Maar ik blijf gefascineerd door al die mogelijkheden qua kleur. Ik kon dus ook niet wachten om een van de nieuwe kleuren van L’Oreal Colorista te proberen. Afgelopen week was het zover en verfde ik mijn haar met #blueblack. 

L’Oreal Colorista#blueblack

Lange tijd heb ik voor het schap met alle kleuren van L’Oreal Colorista staan staren, vele kleuren heb ik met elkaar vergeleken. Uiteindelijk koos ik voor een kleur die ik direct kon gebruiken zonder mijn haar eerst te moeten ontkleuren en die past bij een groot deel van mijn kledingkast én bril: #blueblack. Volgens de verpakking zou de kleur op lichtbruin tot zwart haar goed uitkomen, daar viel ook mijn haar onder.

‘Crafted all over’ of ‘ombre’

De haarverf is verder vergelijkbaar met elk ander pakje haarverf. Wel een groot verschil zijn de verschillende voorbeelden van hoe de verf aangebracht kan worden, zoals volledig geverfd – wat ze op het pakje ‘crafted all over’ noemen – of een ombre. Ik koos voor een ombre, omdat de verf daardoor niet te opvallend aanwezig zou zijn. Het was tenslotte toch zwart, dus als ik het niets zou vinden, zou ik het alleen maar in de puntjes hebben.

loreal colorista paint blueblack mamalifestyle verf

Aan de slag

Toen ik de verf ging mengen viel mij op dat het heel licht bleef, ik twijfelde zelfs of ik niet per ongeluk een gele variant had. Langzaam kleurde de verf wel donkerder en toen ik uiteindelijk alles klaar had staan om te beginnen, was de verf ondertussen lichtgrijs geworden. Tegen de tijd dat ik klaar was, was de verf echt goed grijs met een blauwe gloed.

Ik verdeelde mijn haar in twee staarten en verfde het onderste deel van deze staarten. Op mijn haar kleurde de verf al snel donker met een blauwe gloed. Ik heb het een kwartier laten intrekken nadat ik klaar was met verven. Ik had nog een flinke bak over en was zeer tevreden over het resultaat tot zover, dus na het uitspoelen onder de douche heb ik nog wat meer haar geverfd waaronder plukken aan de bovenkant van mijn haar wat ik nog zo’n tien minuten heb laten intrekken.

loreal colorista blueblack permanent resultaat mamalifestyle loreal colorista blueblack permanent nat haar mamalifestyle

Resultaat

Ik ben erg blij met het resultaat: de verf pakte perfect op mijn haar en ik vind de kleur mooi passen bij mijn huidskleur. Daarnaast draag ik alweer enige tijd een blauwe bril en dat matcht ook mooi. De blauwe gloed is voor mij precies goed, niet opvallend aanwezig, maar als ik zelf een pluk van mijn haar pak en bekijk is het blauw wel te zien. Op foto’s is het blauw echter amper zichtbaar, misschien had ik het daarvoor langer moeten laten intrekken. Op de tweede foto van het resultaat is mijn haar nog nat van het douchen, dan is de blauwe tint nog het beste te zien.

Er zijn van L’Oreal Colorista verschillende varianten verf te koop, de kleur die ik koos is permanent. Dus voorlopig mag ik nog even naar mijn zwartblauwe haar staren, maar ik kan niet wachten totdat ik een nieuwe kleur kan proberen als de resultaten van de andere kleuren net zo goed zijn!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.