Mama Marike

Plog 14 juni 2017: verjaardag van Marike

Traditiegetrouw heb ik weer foto’s gemaakt op mijn verjaardag, 14 juni, zodat ik door middel van een plog kan laten zien wat ik gedaan heb op mijn verjaardag. We hadden een ontzettend leuke dag én enorme mazzel met het weer! Kijk je mee? 

plog 14 juni 2017 slingers

Slingers

De ochtenden verlopen hier lichtelijk chaotisch sinds Senne geboren is omdat er niet echt een planning te maken valt met een pasgeboren baby, daarom heb ik geen foto’s van het klaarmaken in de ochtend. Maar ik kan wel kort vertellen hoe het ging: toen ik Javian en Senne had klaargemaakt, gingen ze met Frank mee naar beneden zodat ik kon douchen. En toen ik eenmaal aangekleed beneden kwam, hadden ze slingers opgehangen! Deze vlaggenlijn komt van Dille&Kamille en qua kleuren past deze perfect bij onze woonkamer, goed uitgekozen door mijn mannen dus!

plog 14 juni 2017 lavendel

Lavendel

De avond voor mijn verjaardag kwam Frank ’s avonds laat van werk thuis met deze grote pot lavendel. Javian lag toen al op bed, dus had hem nog niet gezien, daarom had ik hem buiten op tafel laten staan. ’s Ochtends kon ook Javian hem bewonderen, waarna hij een plekje in de tuin kreeg.

plog 14 juni peuterspeelzaal

Naar de peuterspeelzaal

Woensdagochtend gaat Javian altijd naar de peuterspeelzaal en we besloten dat nu ook gewoon door te laten gaan. Aangezien Frank vrij had genomen van werk kon hij ook gezellig mee hem wegbrengen en daardoor ook stiekem de juf influisteren dat ik jarig was…

plog 14 juni 2017 cheesecake

Taart

Hoewel we van plan waren later op de dag ook ergens taart te gaan eten, konden we deze cheesecake niet laten liggen toen we langs de bakker liepen na de peuterspeelzaal. Daarna liepen we door naar Albert Heijn voor andere boodschappen.

plog 14 juni 2017 ijskoffie

IJskoffie

Bij de Albert Heijn haalde ik onder andere deze ‘ice cappuccino’ van Douwe Egberts. Dat doe ik ook af en toe als ik boodschappen met Javian heb gedaan, deze drink ik dan op terwijl we naar huis lopen. Maar Javian loopt beduidend langzamer en stopt regelmatig zodat ik hem wel op kan drinken onderweg, nu liep ik mee op Frank’s tempo en daardoor had ik net aan één slok genomen voordat we thuis aan kwamen haha.

Op de achtergrond zie je trouwens mijn prachtige dahlia’s die ik uitkoos bij het tuincentrum.

plog 14 juni 2017 ochtend voeden

Voeden

Er moest natuurlijk ook gevoed worden op mijn verjaardag. Toen ik Senne uit de Tula haalde thuis, had hij direct dorst. Dus eerst maar even voeden, even rustig samen zitten.

plog 14 juni 2017 confettiballon

Confettiballonnen

Een paar weken geleden kocht ik deze confettiballonnen bij de Hema. Terwijl Frank de boodschappen opruimde, heb ik een aantal opgeblazen. Ik werd helemaal blij van deze vrolijke ballonnen en liet Frank een foto maken terwijl ik met ballonnen stond te zwaaien.

plog 14 juni 2017 ontbijt yoghurt

Ontbijt

En toen was het wel tijd voor ontbijt! Niets bijzonders, maar wel mijn grote favoriet momenteel: yoghurt griekse stijl met wilde perziken. Ondertussen zocht ik naar leuke activiteiten om te doen voor de middag op mijn laptop.

plog 14 juni 2017 buiten ontbijten

Lekker buiten

Terwijl wij aan de buitentafel zaten te ontbijten, lag Senne lekker in de kinderwagen naast ons. Inmiddels begon het wel warm te worden, dus lekker met blote voeten zonder dekentje eroverheen.

plog 14 juni 2017 peuterspeelzaal ophalen

Javian ophalen

Al snel was het weer tijd om Javian op te halen. Daarbij stootte ik de zware deur van de peuterspeelzaal tegen mijn grote teen, dat leek eerst nog mee te vallen. Maar terwijl we naar huis liepen, kwam er langzaam een bloederig spoor achter mij aan… Eenmaal thuis wist ik het bloeden te stelpen, maar bleek mijn teennagel fors gescheurd. Uiteindelijk heb ik het dik ingepakt met gaas en tape, om verder scheuren hopelijk te voorkomen… Gelukkig is het seizoen van lopen op slippers begonnen, laten we hopen dat dat nog even duurt, want voorlopig pas ik even geen schoenen.

plog 14 juni 2017 psz tekening

Tekening

Op de peuterspeelzaal had de juf goed in haar oren geknoopt dat ik jarig was dankzij de mededeling van Frank, want we kregen deze tekening mee naar huis, superlief! Alleen snap ik nooit zo goed waarom die juffen zo dol zijn op glitters, mijn witte vloer wordt daar namelijk niet zo blij van haha.

plog 14 juni 2017 sticktails

Cadeautjes!

Toen mijn voet ingepakt was, was het tijd voor een cadeautje! Javian kwam zeer trots aanlopen met deze prachtige kettinkjes van Sticktails. Voor het geval het niet duidelijk is: de ‘J’ staat voor Javian en de ‘S’ staat voor Senne. Ik heb lang gezocht naar letterkettingen die ik mooi vond en uiteindelijk deze op mijn lijstje gezet omdat de letters mooi groot zijn en ik het simpele design mooi vind.

plog-14-juni-2017-kettingen

Op pad

Met de kettinkjes om mijn nek was het tijd om op pad te gaan! We gingen naar het Amstelpark, een speeltuin in een park in Amsterdam. We hadden leuke verhalen gehoord van mijn zusje die er was geweest met haar stage.

plog 14 juni 2017 amstelpark

Amstelpark

Ons eerste bezoek begon gelijk goed, we kwamen aan bij de speeltoestellen en een kindje was uitgekeken op het water spuiten en Javian mocht het zomaar overnemen van haar. Onze kleine brandweerman was dolgelukkig en Frank kon het niet laten om Javian gericht te leren spuiten, waardoor ik ook veel lol had om naar hen samen te kijken.

plog 14 juni 2017 speeltuin spa-rood

Lunchtijd

Even in de zon, onder een parasol weliswaar, wat lunchen: frietjes en spa rood voor Frank en mij en een ijsje voor Javian. Zonder een zuchtje wind was het opeens wel heel warm, dus we gingen even op zoek naar meer schaduw.

plog 14 juni 2017 speeltuin lopen

Geen kinderboerderij

Bij het Amstelpark zit ook een kinderboerderij waar we naartoe liepen omdat daar veel schaduw was, helaas ging deze vervroegd dicht toen wij aankwamen… Door de hekken konden we wel nog even kijken naar de geiten.

plog 14 juni 2017 speeltuin voeden

Voeden

Senne besloot toen dat het tijd was voor een voeding, dus nam ik plaats op een bankje terwijl Frank en Javian samen gingen spelen bij een glijbaan. In de tussentijd kreeg ik nog gezelschap van een andere mama die haar jongste dochter ook even gingen voeden, bijzonder om zo samen te zitten voeden met uitzicht op onze grote kinderen.

plog 14 juni 2017 voeten

Vrolijke teen

Toen we terug liepen naar de auto nam ik nog een foto van mijn voeten. Niet alleen voor mijn mooie sandalen, maar ook om even mijn grote teen vast te leggen mét dierenpleisters uitgekozen door Javian.

Mijn rok is trouwens van de Bobo Choses for women collectie.

plog 14 juni 2017 bijenkorf

Proost

Met de auto reden we naar het Centraal Station van Amsterdam waar we onze auto parkeerden, vanaf daar liepen we naar de Bijenkorf zodat ik twee broeken van Mini Rodini voor Javian in de sale kon kopen. Javian had ondertussen wel trek gekregen in frietjes en Frank en ik namen een drankje. Deze limonade van Agroposta is echt een aanrader, zeker met schijfjes citroen.

plog 14 juni 2017 vapiano

Vapiano

Daarna liepen we naar Vapiano waar we carpaccio, pizza’s en tiramisu aten. Een soort traditie in wording, want ook vorig jaar aten we hier met mijn verjaardag. De rest van het jaar komen we eigenlijk zelden bij Vapiano, maar het is wel een makkelijk en lekker restaurant om uit eten te gaan met kinderen. Helaas moesten we nu nogal lang wachten op ons eten en ging er ook wat mis, maar omdat Javian er weinig van mee kreeg, maakten wij ons er ook niet heel druk om.

plog 14 juni 2017 lachen

Blije baby

Eenmaal weer thuis gingen we gelijk naar boven om Javian klaar te maken voor bed omdat hij best wel moe was. Terwijl Frank druk was met Javian, werd ik getrakteerd op deze glimlach van Senne in een nieuw rompertje van Noppies.

plog 14 juni 2017 blender

Nog een cadeau

En toen kwamen Frank en Javian opeens binnen met een grote ingepakte doos: een nieuwe blender! Een erg gewenst cadeau, want ik had twee blenders die binnen een week tijd na elkaar allebei onherstelbaar kapot gingen. Ook Javian is erg blij met deze nieuwe blender, want nu kunnen we weer lekkere smoothies maken.

plog-14-juni-2017-voeden-bed

Voeden

Na het uitpakken van de blender was het tijd voor weer een voeding van Senne, hoewel aan deze avondvoedingen nooit een einde lijkt te komen omdat Senne nogal clustert in de avond. Omdat hij daardoor wel het eerste gedeelte van de nacht wat langer slaapt, vind ik het niet zo vervelend. Door Javian weet ik dat alles een fase is en zodra deze fase voorbij is, zal ik hem nog missen.

plog-14-juni-2017-outfit

Outfit

Net als vorig jaar wilde ik ook graag mijn outfit laten zien in deze plog en dus vroeg ik Frank om een foto te maken. Lastig om te zien, want ik zit niet lekker in mijn vel en dat zie je op deze foto. Ik heb daar een flinke tekst over geschreven, want dat lekker in mijn vel zitten is een flinke worsteling van gevoelens. Wie weet deel ik het binnenkort eens…

plog-14-juni-2017-post

Uiteindelijk trok ik wat relaxters aan om nog even op de bank te zitten en mijn verjaardagspost te lezen. Superleuk om post te ontvangen, maar het is wel opvallend en jammer hoe erg het aantal kaarten daalt… Wel een goede reminder om in elk geval zelf kaarten te blijven sturen naar de mensen die voor mij belangrijk zijn.

Bekijk ook de plog van moederdag 2016 en mijn verjaardag 2016.

 

Als jullie het leuk vinden om mijn plogs te zien, laat het dan even weten bij de reacties!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.