De afgelopen jaren heb ik vaak genoeg gekookt met pompoen, maar nog niet iets ermee gebakken. Daar moest deze herfst maar eens verandering in komen en dus maakte ik met Javian deze pompoenmuffins.
Het maken van deze pompoenmuffins was onderdeel van mijn herfst bucket list →
Benodigdheden voor pompoenmuffins
- 200 gram pompoen
- 140 gram boter
- 2 eieren
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- koek- en speculaaskruiden
Recept voor pompoenmuffins
Snijd de pompoen in blokjes en kook deze volgens de verpakking. Verwarm de oven voor op 175 graden. Pureer de pompoen vervolgens met een staafmixer of stamp het met een stamper. Meng in een mengkom de boter op kamertemperatuur, de eieren, het zelfrijzend bakmeel en de koek- en speculaaskruiden met een garde. Roer het goed door voordat de pompoen erbij komt. Meng daarna nogmaals goed door. Vul een muffinvorm met het mengsel en zet voor 20 minuten in de oven.
0 reacties