Hoe leuk zijn deze pompoen bladerdeeg hapjes? Gevuld met een mix van pompoen, feta en tijm en het bladerdeeg gevouwen in de vorm van een pompoen. Kijk je mee hoe je deze pompoen hapjes maakt?
Op Pinterest en bij So Celebrate zag ik deze pompoen hapjes ook al voorbij komen, maar vaak zijn deze hapjes gevuld met een zoete vulling zoals appels. Ik moest bij deze pompoen hapjes gelijk denken aan een hartige vulling met pompoen.
De combinatie van pompoen en feta is erg lekker, dat weet ik al sinds ik er een plaattaart mee maakte. En dus koos ik voor deze pompoen hapjes ook voor een combinatie van pompoen, feta en daarnaast ook tijm. Je kunt deze hapjes als snack eten, erg leuk ook voor op een herfst borrelplank.
Ingrediënten pompoen bladerdeeg hapjes
- (volkoren) bladerdeeg
- pompoen of pompoenblokjes
- feta
- tijm
Recept pompoen hapjes met feta en tijm
Snijd de pompoen in blokjes en zet in een ovenschaal met wat takjes tijm op 180 graden voor ongeveer 15 minuten. Laat de bladerdeeg ontdooien. Snijd de feta in blokjes of gebruik kant-en-klare blokjes feta.
Vul een plak bladerdeeg met wat pompoenblokjes, feta en voeg nog wat blaadjes tijm toe. Vouw alle punten bij elkaar zodat er een soort bol ontstaat. Gebruik vier stukken bakkerstouw en maak deze kruislings strak vast rondom de bol, zodat er een pompoenvorm ontstaat.
Zet de pompoen hapjes in de oven voor 20 minuten op 180 graden. Serveer de pompoen hapjes zonder touw, knip deze voorzichtig af. Steek nog een takje tijm bovenin als steeltje.
Tip: de tijm kan ook vervangen worden door rozemarijn.
0 reacties