Groen Wonen

Kamerden: de kerstboomplant voor in elk huis

kamerden mini kerstboom kamerplant

De kamerden lijkt wel een soort minimalistisch kerstboompje met zijn compacte formaat en heldergroene takken. De plant staat daardoor erg leuk in een kersthuis en is ook nog eens heel kindvriendelijk. 

Kamerden als mini kerstboom

De kamerden is een kamerplant die lijkt op een kerstboom en daarom een leuke plant om in de woonkamer te zetten tijdens de donkere maanden van het jaar. Deze mini kerstboomplant heeft mooie heldergroene dennentakken. Hoewel de kamerden niet heel hard groeit binnenshuis, zal deze toch enkele centimeters in de breedte en de lengte groeien mits er goed voor gezorgd wordt.

Een halfzonnige plek is prima voor de kamerden, maar een donkere plek kan ook – dan heeft de plant ook minder water nodig. De grond mag altijd wel licht vochtig zijn, maar de plant moet niet in het water blijven staan.

Lees meer over de plant bij botanischetuinen.nl →

Kindvriendelijke plant

De kamerden is ook heel geschikt voor een huishouden met kinderen omdat de takken niet prikken, het is bijna een soort flexibele aaibare plant. De plant is daardoor ook heel geschikt voor op de kinderkamer. Daarnaast kan deze plant ook versierd worden voor kerst met lichte kerstdecoratie zoals kleine stoffen of houten hangers.

Let met de allerkleinsten wel goed op dat zij niet bij de plant kunnen en wellicht de plant of de aarde opeten. I’ve been there haha…

Instagrammable kamerplant

De plant is sterk gegroeid in populariteit sinds vele Instagrammers de plant als een hippere kerstboom verwelkomden in hun huizen. Het grote voordeel daarvan is dat er veel inspiratie te vinden is om de kamerden in jouw huis neer te zetten.

Bekijk op instagram.com de hashtag #kamerden voor inspiratie →

Araucaria heterophylla kopen

Een kamerden is te vinden bij veel tuincentra, deze zullen de kamerden wellicht ook verkopen onder de naam ‘Araucaria Heterophylla’. Mijn ervaring is dat de kamerden bij een tuincentrum een relatief groot exemplaar is en daardoor vaak ook wat duurder. Ik kocht mijn kamerden bij de tuinafdeling van Ikea voor €8,99, die heeft een potmaat van 17 cm. Dit is een mooi compact maatje kamerden die eigenlijk overal wel in huis past en ook makkelijk verplaatst kan qua gewicht.

Bij bol.com is de kamerden ook verkrijgbaar in verschillende maten, kijk daarbij vooral naar de potgrootte en de hoogte:

 

Dit artikel bevat een affiliatelink, wanneer jij een aankoop doet via de link ontvang ik een kleine commissie die ik kan gebruiken om de website nog mooier en beter te maken – bedankt als jij daarbij wilt helpen! 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.