Wonen

Brabantia Barley: zo wordt strijken weer leuk

brabantia barley strijkplank

Beddengoed, dekentjes, kledingstukken en zelfs het vloerkleed… Er wordt een hoop gestreken hier in huis. Niet door mij, want ik schaar strijken absoluut niet onder hobby’s. Maar wie doet het dan wel? 

Noodzakelijk kwaad

Het strijken van beddengoed, dekentjes, hydrofiele doeken en stiekem ook kleding vind ik eigenlijk onzinnig. Uiteindelijk kreukt het allemaal toch weer en ik kan wel leukere bezigheden bedenken. Daarom zit ik ook altijd een beetje tegen het strijken aan te hikken… Want er ligt altijd wel een overhemd dat gestreken moet worden of bijvoorbeeld een hydrofiele doek die we weggeven als kraamcadeau. Afgezien van de kraamcadeautjes die we natuurlijk kreukvrij afgeven, blijft strijken voor mij een beetje noodzakelijk kwaad.

brabantia barley strijkplank javian brabantia barley strijkplank javian

Fan van strijken

Toch hebben we een fervente fan van strijken hier in huis: Javian! Hij vond het machtig interessant als ik de strijkplank tevoorschijn haalde, alleen wilde hij altijd gevaarlijk dichtbij komen staan. Daardoor ging ik op zoek naar een oplossing, oftewel afleiding. Voor peuters werkt het vaak erg goed als zij gedrag kunnen kopiëren. Bij de Hema zag ik al een tijd lang een speelgoed strijkijzer staan, maar Javian was er eigenlijk te jong voor. Maar nu hij zo geïnteresseerd raakte in het strijken, besloot ik de houten strijkijzer mee te nemen.

brabantia-houten-strijkijzer

Houten strijkijzer verven

Uiteraard moest deze eerst even gepimpt worden, want de houten strijkijzer was van origine donkerrood en dat staat niet zo mooi in ons huis en toevallig hadden we voor een ander DIY-project (waaronder het poppenbedje) al lichtgrijze verf aangeschaft. En laat lichtgrijs nou weer mooi matchen met de strijkplankhoes met vlinders van Brabantia. Na een nacht drogen mocht Javian gaan strijken en sindsdien laat hij de strijkijzer zelden meer los.

Handige strijkplank

De strijkplank van Brabantia heeft een handig onderstel dat van 61 tot 102 centimeter gaat. De laagste stand is daardoor ideaal voor Javian om allerhande producten te strijken. En door de handige beugelconstructie onderop staat hij zomaar op een goede hoogte voor mij of mijn vriend. En eerlijk waar: door het grote plezier van Javian, raak ik ook gemotiveerd om de strijkmand weg te werken. Misschien dat ik ooit nog eens in de voetsporen van mijn zoon treedt en zowaar ook fan wordt van strijken.

brabantia strijken javian

Dit artikel is geschreven in samenwerking, lees onze disclaimer.

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageren
    Wimke
    juli 28, 2016

    Eerlijk is eerlijk..strijken is absoluut ook niet mijn hobby maar een goede strijkplank en een goede strijkbout maken het wel veel makkelijker..en de tv moet erbij aan natuurlijk?

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.