Het is weer bijna kerstmis. Twee heerlijke dagen waar ik elk jaar weer naar uit kijk. Waar ik soms minder naar uit kijk is wat gaan we eten? En vooral, wat eten de kinderen? Mijn oudste is een zeer kieskeurige eter, ze zal niet snel iets proberen wat ze niet kent en laat nou net dat hetgene zijn wat oma vaak maakt voor het diner.
Oma was vaak al weken bezig met het voorbereiden van een geweldig kerstdiner. Ik merkte dat mijn kinderen het culinaire koken niet altijd konden waarderen en na het kerstontbijt, de vele kerstkransjes was de ergste trek vaak verdwenen. Mijn dochter vroeg toen aan mij waarom ze niet gewoon avondeten mocht eten. Daarom nu een kerstmenu voor de allerkleinste wat heerlijk gewoon is en ook nog makkelijk klaar te maken. Je kunt alles goed voorbereiden zodat je niet lang in de keuken hoeft te staan en met z’n allen van een heerlijke Kerst kunt gaan genieten!
Stoplichtsoepjes
Drie gezonde en lekkere soepjes serveert in amuseglaasjes. Het recept voor de tomatensoep vind je hieronder, de soep van zoete aardappel en wortel stond al eerder op Mamalifestyle.nl en de doperwtensoep is gemaakt van diepvrieserwten. Kook deze even kort, spoel ze af met koud water zodat ze een mooie groene kleur behouden, voeg vervolgens een bouillonblokje toe en zo heb je al snel een mooie groene soep.
Nodig voor de tomatensoep (4 pers)
- 1 kg tomaten
- 2 uien
- 3/4 liter groenten bouillon
- gedroogde basilicum
- 2 el olijfolie
- peper
- zout
Stappenplan tomatensoep
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg in een ovenschaal de tomaten en uien in partjes. Giet de olijfolie erover en zet het ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Doe de tomaten en uien in een soeppan. Voeg de groentebouillon en de kruiden toe en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Mix de soep in een blender en giet het door een zeef. Breng op smaak met wat peper en zout.
Maak van bladerdeeg eventueel leuke kerstvormpjes om erbij te serveren.
Boerenkool met worst en zelfgemaakte appelmoes
Het lievelingseten van mijn dochter, boerenkool met worst! Maar dan net wat leuker opgediend en extra lekker met zelfgemaakte appelmoes. Hier geldt ook dat je het eten gemakkelijk van te voren kan bereiden zodat je met Kerstmis zelf niet lang in de keuken hoeft te staan.
En als je leuke schaaltjes en bakjes vindt, oogt het ook heel feestelijk.
Bosvruchtenparty met lange vingers
Als dessert een ware party, deze bosvruchtenparty met lange vingers! Best wel vullend dus laat de kinderen eventueel een toetje samen delen, vinden ze vaak net zo gezellig. Ieder een lepel en genieten maar!
Nodig voor 2 grote toetjes
- doosje bosvruchten uit de diepvries
- kaneelstokje
- 1 pakje mascarpone
- 2 zakjes vanille suiker
- lange vingers
Stappenplan Bosvruchtenparty
Doe de bosvruchten in een klein steelpannetje met een kaneelstokje. Laat dit warm worden, haal de kaneel eruit. Giet een lepel van het fruit in de glazen en meng de rest van het fruit met de mascarpone en vanillesuiker. Mix dit tot een egale massa in de keukenmachine. Breek de lange vingers en leg dit op het fruit in het glas. Daarop een lepel van het mascarpone mengsel, weer lange vingers en dit herhaal je tot het mengsel op is. Nog een extra lange vinger erin voor de sier en klaar is je dessert!
Maak er een mooie kerst van en ga heerlijk genieten van het samenzijn, foute kerstmuziek, heerlijk eten en vooral elkaar!
Bekijk nog veel meer recepten van Mamalifestyle.nl.
5 reacties
Linda
december 20, 2015Ohhh wat een super leuk gerechtjes!! Dankje, die ga ik zeker even voorleggen voor 2e Kerstdag, ik denk dat de kids dan ook zullen smullen! Dat toetje ook, jammie! 🙂
Janneke Koijen
december 21, 2015Hier thuis was het al goedgekeurd☺️ Ik ben benieuwd wat je gaat maken voor de kids! Fijne kerst!
Wimke
december 21, 2015Erg leuk idee om “de simpele gerechtjes” zo op tafel te zetten..dat wordt een reuze gezellig en lekker kerstdiner?
Janneke Koijen
december 21, 2015Dankjewel! Ook een fijne kerst gewenst!
Lies
december 10, 2019Wat een leuk kindermenu heb je gemaakt ???