Eten&drinken Recepten Valentijnsdag

Valentijnskoekjes maken en versieren

valentijnskoekjes maken en versieren - mamalifestyle.nl

Koekjes bakken is echt zo’n activiteit die ik mijzelf vroeger al zag doen later als moeder en nu de kinderen op een leeftijd komen dat het ook daadwerkelijk koekjes oplevert en niet alleen maar rommel, is het nog mooier dan ik hoe ik het mij had voorgesteld. En om het nog zoetsappiger te maken, maakten wij echte Valentijnskoekjes met zoete suikerdecoratie. 

Een goed begin

Een groot gedeelte van het plezier in koekjes bakken met kinderen zit hem wel in de voorbereiding heb ik de afgelopen jaren geleerd. En dus ging ik eerst aan de slag met alles klaarleggen wat ik nodig had voor Valentijnskoekjes maken en versieren voordat ik aankondigde dat we gingen beginnen.

Overigens liet ik de jongens hun koekjes op een dienblad met een vel bakpapier leggen omdat ik niet wil dat Senne een ovenplaat aanraakt zo lang hij nog niet goed kan inschatten of die heet is of niet. Vandaar dus een dienblad en geen ovenplaat erbij aan tafel.

valentijnskoekjes maken sprinkles hartvormpjes

Nodig voor valentijnskoekjes maken en versieren

  • een placemat voor elk kind
  • een dienblad met een vel bakpapier
  • een deegroller
  • hartjesvormpjes in verschillende maten
  • roze en rode suikerdecoratie
  • stukjes pure chocolade
  • koekjesdeeg

Koekjesdeeg

Wij gebruikten een koekjesdeeg van een bakmix in een mason jar die we nog hadden staan. Hema verkoopt soortgelijke potten, maar er zijn ook online genoeg recepten te vinden voor koekjes.

Toen alle ingrediënten klaar stonden voor het koekjesdeeg mocht Javian een voor een de ingrediënten in een mengkom doen en heb ik alles gemengd tot een stevig koekjesdeeg. En toen kon het leukste beginnen: koekjes versieren!

Koekjes versieren

Ik gaf de jongens allebei genoeg ruimte en een eigen bol koekjesdeeg. Daarnaast had ik al mijn hartjesvormpjes verzameld. Voor elk hartje kozen de jongens voor een andere topping: stukjes pure chocolade, smarties, kruimels van een candy cane, suikerhartjes en in sommige gevallen voor meerdere soorten suikerdecoratie. Uiteindelijk konden onze Valentijnskoekjes de oven in.

Tip voor Valentijnsdag: doe een paar koekjes in een klein cadeauzakje en geef het aan een geliefde ♥

valentijnskoekjes ovenplaat sprinklesvalentijnskoekjes

Dit artikel bevat een affiliatelink, wanneer jij een aankoop doet via de link kan ik een kleine commissie ontvangen die ik kan gebruiken om de website nog mooier en beter te maken – bedankt als jij daarbij wilt helpen!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.