Eten&drinken Recepten

Groenteboeketje om van te smullen

snoepgroente boeket groente bloemen

Gezonde bloemen om op te eten, gemaakt van allerlei snoepgroente met een klein konijntje van ontbijtkoek en een bijtje van radijs. Makkelijk gemaakt en het ziet er superleuk uit op tafel. 

Een van de leukste dingen van opgroeiende kinderen vind ik samen in de keuken staan, met name voor feestdagen of themafeestjes maken wij graag de leukste hapjes en maaltijden. Voor het paasontbijt van Javian op school maakten wij een boeket van snoepgroente, geïnspireerd door een aantal groentebloemen die we tegenkwamen op Pinterest. Het was een succes in de klas, want groente eten is voor kinderen vaak een stuk leuker als het er ook leuk uitziet.

Nodig voor de groente bloemen

 • vaas
 • oase
 • prikkers
 • komkommer
 • radijs
 • wortel
 • snoeptomaatjes
 • mini paprika’s
 • paprika’s
 • rozemarijntakjes
 • ontbijtkoek
 • vormpjes in de vorm van een bloem en konijntje

Stappenplan groenteboeket

Leg eerst een bodem van oase in het vaasje waar alle prikkers in gestoken kunnen worden. Wij hebben op de oase nog een blaadje ijsbergsla gelegd. Ik heb verschillende lengtes prikkers gebruikt.

Groentebloemen

De wortels sneed ik in redelijk dikke schijfjes, ik gebruikte stevige regenboogwortels van de Dirk. De komkommers sneed ik ook in schijfjes, daarna gebruikte ik een uitsteekvormpje om er een bloem van te maken. Ik kocht ooit jaren geleden bij de Zeeman een setje met bloemvormpjes in verschillende maten, bij bol.com is een soortgelijke set met uitsteekvormpjes in bloemvorm verkrijgbaar.

Het idee voor de tulpen van paprika’s vond ik op Pinterest, het idee is om een beetje de halfronde vorm van de bloembladeren te snijden. Ik gebruikte zowel mini-paprika’s als gewone paprika’s in verschillende kleuren.

Daarna maakte ik nog een konijntje van ontbijtkoek met een konijnenvormpje wat ik jaren geleden kocht in een setje met meerdere vormpjes. Ook maakte ik van radijs een bijtje door een radijsje te halveren en vervolgens in de rode kant van de halve radijs kleine inkepingen te snijden. Vervolgens sneed ik van de overige helft twee vleugels die ik in inkepingen in de zijkant stak – maak deze inkepingen vrij dun zodat de vleugels vast blijven zitten.

Tussen het boeketje van groentebloemen stak ik een aantal takjes rozemarijn, maar andere takjes zoals tijm of munt zouden ook kunnen.

snoepgroente paasontbijt groente bloemen

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.