Eten&drinken Recepten Valentijnsdag

Red velvet valentijnstaart met suikerhartjes en cream cheese

valentijnstaart red velvet cake

Liefde gaat door de maag, zeggen ze toch? Mijn hart gaat in elk geval wel harder kloppen van deze red velvet taart met cream cheese. Een heuse Valentijnstaart als je het mij vraagt en een heel simpel recept. 

Red velvet cakemix

Eigenlijk is dit niet helemaal een recept, want voor deze taart gebruikte ik een red velvet cakemix. De red velvet cakemix komt bij een webshop met Amerikaanse producten vandaan, waar de rode fluweelachtige cake oorspronkelijk ook vandaan komt.

Uiteraard gaf ik wel mijn eigen draai aan de cakemix door er een echte Valentijnstaart van te maken met suikerhartjes en cream cheese.

Valentijnstaart maken

Maak de red velvet cake volgens de verpakking van de cakemix of gebruik bijvoorbeeld het recept voor de marmercake van uitpaulineskeuken.nl. Voeg voor het bakken de suikerhartjes toe aan de cake.

Ik maak mijn cream cheese al jaren op dezelfde manier, zoals ik hem ook gebruik als ik carrot cake maak. Ik mix 50 gram roomboter op kamertemperatuur met 100 gram verse roomkaas en poedersuiker en voeg naar smaak wat citroensap en limoenrasp toe.

Laat de cake goed afkoelen voordat de cream cheese erop gaat. Snijd hiervoor de taart doormidden en bestrijk het onderste deel van de taart rijkelijk met de cream cheese frosting voor de bovenkant er weer op gaat.

Fijne Valentijnsdag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.