Eten&drinken Recepten

Superfood pizza met boerenkool, zoete aardappel en rode ui

pizza boerenkool zoete aardappel rode ui

Als wij thuis weinig zin hebben om te koken, halen we wel eens spelt pizzabodems die we zelf beleggen. Meestal maak ik een pizza carpaccio, maar in de winter ben ik ook dol op een pizza met boerenkool, zoete aardappel en rode ui. Bij deze het recept voor deze superfood pizza. 

Nodig voor de superfood pizza

  • kant-en-klare spelt pizzabodems (bijvoorbeeld van Albert Heijn)
  • 200 gram boerenkool
  • 1 zoete aardappel
  • 1 rode ui
  • geraspte kaas
  • parmezaanse kaas
  • zout en peper

Stappenplan superfood pizza

Schil de zoete aardappel en snijd deze in schijfjes, kook deze ongeveer 5 minuten. Versnipper de helft van de rode ui en wok deze kort met alle boerenkool en wat zout en peper. Beleg nu de pizzabodem met de geraspte kaas, vervolgens met de boerenkool en daarop de schijfjes zoete aardappel en wat rode ui ringen. Bak de pizza nu volgens de aanwijzingen op de verpakking van de pizzabodems. Als de pizza klaar is, kun je wat parmezaanse kaas erover heen strooien. Eet smakelijk!

Deze spelt pizzabodems zijn voornamelijk gemaakt van tarwe, dus een betere optie is om zelf pizzabodems te maken met speltmeel. Je kunt bijvoorbeeld het recept voor spelt mini pizza’s gebruiken van Focus on Foodies.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.