Baby Gezin Kind Lezen

‘Wolfje, het konijn’: omgaan met gezinsuitbreiding

prentenboek wolfje het konijn

Gezinsuitbreiding is altijd een beetje spannend, helemaal voor broertjes en zusjes. Als konijntje Dot een broertje krijgt is zij nogal argwanend want ze weet zeker dat Wolfje, het konijn, hun gaat opeten. 

Wolfje, het konijn

Op een toegankelijke manier vertelt ‘Wolfje, het konijn’ een verhaal van jaloezie tot onvoorwaardelijke liefde. Op een dag ligt er een babywolfje op de stoep van het huis van Dot en haar ouders. En hoewel Dot gelijk argwanend is, zijn haar ouders dat zeer zeker niet. Dot is ervan overtuigd dat haar babybroertje hun zal opeten. En hoe groter hij groeit, hoe meer hij ook eet… Maar als het er echt op aan komt, zal blijken dat Dot heel veel om haar broertje geeft, ook al is hij een beetje anders.

Indirect gaat het boek ook over de verschillen die er binnen een gezin zijn tussen de verschillende personen, bijvoorbeeld op basis van karakter of misschien door adoptie. Daardoor is het ook maatschappelijk gezien een interessant boek om voor te lezen.

Herkenbaar verhaal

De illustraties zijn aangezet met dikke, zwarte lijnen en de teksten zijn kort, maar duidelijk. Het is daardoor een zeer geschikt boek om voor te lezen vanaf een peuterleeftijd. Maar kleuters zullen steeds meer van het verhaal herkennen zoals gevoelens van jaloezie en het moeten wennen aan een nieuwe situatie. Vooral kleuters die een broertje of zusje hebben, zullen dit verhaal waarschijnlijk waarderen.

Bestel ‘Wolfje, het konijn’ van Ame Dyckman →

prentenboek wolfje het konijn roze

wolfje het konijn prentenboek

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.