Halloween Kind Lezen

De leukste herfst en Halloween kinderboeken voor peuters en kleuters

halloween kinderboeken

Een hele lijst met leuke spannende kinderboeken voor peuters en kleuters over de herfst en passend bij Halloween. Kinderboeken over spookhuizen, hongerige dieren in de nacht, maar ook over verkleden voor Halloween. Allemaal aanraders om te lezen met jouw peuter en kleuter. 

Bekijk ook: 12x griezelig leuke boeken voor peuters en kleuters →

Heel veel griezelig leuke kinderboeken

Vorig jaar maakte ik voor het eerst een overzicht met griezelig leuke boeken voor peuters en kleuters en naast dat ik het heel leuk vond om te maken, waren er ook veel ouders die boeken gingen bestellen om samen met kinderen te lezen. Boeken lezen vind ik altijd een enorme aanrader, maar als het gaat om spannende boeken misschien wel nog net een beetje meer. Er zijn namelijk ontzettend veel leuke kinderboeken die ervoor zorgen dat dingen zoals monsters, griezels en spanning soms een hele andere lading krijgen of wat het omgaan met angsten makkelijker maakt.

Het afgelopen jaar kwam ik weer zoveel leuke spannende kinderboeken tegen dat ik besloot om nog een lijst te maken passend bij de herfst en Halloween.

Overzicht leuke Halloween boeken voor peuters en kleuters

 • ‘De nachtmerries van Loes’ van Loes Riphagen: Een gouden boekje over Loes die bang is voor de monsters van de nacht, totdat ze een slimme oplossing vindt om met de monsters om te gaan.
 • ‘Spoken handleiding’ van Alice Brière-Haquet: Hoe moet je eigenlijk omgaan met een spook, waar moet die slapen en wat eet hij eigenlijk? Je kunt het lezen in dit grappige Spoken handleiding boek.
 • Ik ben echt niet bang van Rick Meijer: Een prachtig boek op rijm over angst voor het onbekende en hoe de wereld ook soms met andere ogen bekeken kan worden waardoor angsten verdwijnen. Een aanrader voor angstige kinderen of kinderen die gepest worden. Het verhaal is goed te begrijpen voor kleuters.
 • ‘Heksenbaby’ van Guy Daniels en Lisa Brandenburg: De zus en broer Ella en Casper krijgen er in hun familie een heksenbaby bij. Een leuk en mooi boek over gezinsuitbreiding en hoe broertjes en zusjes hiermee om kunnen gaan.
 • ‘Max en de Maximonsters’ van Maurice Sendak: Een echte klassieker over de jongen Max die kattenkwaad uithaalt en daardoor bij de Maximonsters terecht komt. Het is een prachtig boek voor peuters en kleuters met prachtige illustraties.
 • ‘Een spookje in de klas’ van Ma Bu: Wat gebeurt er als er een spookje in een klas vol kinderen komt? Het blijkt opvallend handig en leuk te zijn in dit boek.
 • ‘Mortina: een verhaal om je dood te lachen’ van Barbara Cantini: Een ontzettend leuk boek over het zombiemeisje Mortina die een beetje eenzaam is. Met Halloween ziet zij haar kans om vrienden te maken met de kinderen in het dorp. Zou dat wel goed gaan? Het is een ontzettend leuk en zeer gedetailleerd boek wat geschikt is om vanaf de kleuterleeftijd samen te lezen.
 • ‘Super uil’ van Sean Taylor: Super uil is een meester in vermomming en neemt de lezers mee op reis op zoek naar een lekker hapje. Een geestig boek voor peuters en kleuters.
 • ‘Luuk en Lotje: Het is herfst’ van Ruth Wielockx: Een lief boekje over de tweeling Luuk en Lotje die samen in de tuin de herfst ontdekken.
 • ‘Herfst: Mijn eerste zoekboek’: Een leuk zoekboek voor peuters en kleuters met allerlei bekende situaties en plekken waar de herfst de hoofdrol speelt.
 • ‘De donker-doos’ van Louise Greig: Met de meest wonderlijke illustraties wordt het verhaal verteld van Max en de donker-doos die van de dag een nacht maakt. Een aanrader voor wijze peuters en kleuters die moeite hebben met de nacht en het donker.
 • ‘Nachtleven’ van Lena Sjöberg: Een prachtig informatief boek over al het nachtleven dat zorgt voor licht in de duisternis. Een ontzettend leuk boek om samen met kleuters te lezen en daarna zelf te gaan kijken wat er allemaal te zien is in het donker. Ook een aanrader voor kinderen die het donker spannend of eng vinden.

Ik wens jullie griezelig veel leesplezier!

Halloween kinderboeken griezelen spannendPinterest - halloween kinderboeken

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.