Eten&drinken Recepten

Roze smoothiebowl met aardbei, citroen en eetbare bloemen

smoothiebowl aardbei citroen met eetbare bloemen

Een roze smoothiebowl met zoete banaan, verse aardbeien, frisse citroen en prachtige eetbare bloemen: een waar feestje om te eten. En zo’n smoothiebowl is ook nog eens heel makkelijk gemaakt, ideaal voor het moederdagontbijt! 

Bekijk ook het recept voor de happy smoothiebowl met banaan en bramen →

Wat is een smoothiebowl?

Een smoothiebowl is een kom gevuld met een smoothie op basis van fruit en aangevuld met verschillende toppings zoals fruit, koekjes of bijvoorbeeld eetbare bloemen. Dat maakt een smoothiebowl een heel feestelijk ontbijt en doordat het overgrote deel in een blender of met een staafmixer gemixt wordt, kost het niet veel tijd om te maken. Er zijn heel veel soorten toppings geschikt voor een smoothiebowl, je kunt deze volledig naar smaak aanpassen.De smoothiebowl krijgt zijn stevigheid van bevroren fruit in combinatie met bijvoorbeeld wat yoghurt of melk om het te kunnen blenden.

Mijn favoriet is een smoothiebowl met zowel zachte als knapperige toppings, zoals bij deze smoothiebowl de zachte aardbeien en bloemen met de knapperige koekjes. De koekjes worden echt wel snel zompig door de smoothie, dus snel serveren en eten is het lekkerst.

Benodigdheden voor de roze smoothiebowl met yoghurt en eetbare bloemen

  • 1 bevroren banaan in schijfjes
  • 3 bevroren aardbeien in schijfjes
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel halfvolle yoghurt
  • 150 gram yoghurt Griekse stijl met room – bijvoorbeeld deze van Arcadios
  • 2 brosse koekjes – bijvoorbeeld Veganz citroen koekjes
  • 1 grote aardbei in schijfjes
  • Een handjevol eetbare bloemen – via Eetbarebloemenshop.nl
  • Staafmixer

Recept roze smoothiebowl met aardbei, citroen en eetbare bloemen

Vul een kant van een kom met de yoghurt Griekse stijl, met zeer stevige yoghurt blijft dit goed op zijn plek. Mix de bevroren banaan, aardbei met een eetlepel halfvolle yoghurt en citroensap met een staafmixer. Doe het roze mengsel aan de andere kant van de kom. Snijd de aardbei in schijfjes en verdeel deze op de grens van de yoghurt en de smoothie. Doe er twee koekjes in en vul aan met de eetbare bloemen.

De smoothie smelt redelijk snel, gelijk opeten na het maken dus: eet smakelijk!

smoothiebowl aardbei citroen met eetbare bloemen bord


De eetbare bloemen heb ik gekregen van eetbarebloemenshop.nl – zij hebben een heel uitgebreid assortiment aan eetbare bloemen.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.