Eten&drinken Recepten

Geroosterde aubergine met balsamico stroop

Mamalifestyle april 2016 27 aubergine

De meesten kunnen in de supermarkt wel balsamico azijn vinden, een ideale dressing voor bijvoorbeeld salades. In sommige recepten is de smaak van balsamico ook zeer op zijn plek, maar dan in een stroperige variant. Zoals deze geroosterde aubergine met balsamico stroop! 

Voordat ik de balsamico stroop vond die ik nu in huis heb, dacht ik wel eens dat balsamico stroop gewoon de ingekookte variant van de azijn was. Dat leek mij een beetje een hopeloos project, want zo’n keukenprinses ben ik niet. Mijn geluk was dan ook groot toen ik echte stroop vond, gewoon bij Albert Heijn. Bij deze dus mijn supergeheime tip: Mazzetti Cremaceto classico 55% balsamico azijn.

Nodig voor geroosterde aubergines

  • 1 aubergine
  • balsamico stroop
  • parmezaanse kaasvlokken
  • olijfolie
  • oregano
  • basilicum
  • zout
  • peper

Stappenplan geroosterde aubergine

Halveer de aubergine in de lengte en snijd beide helften kruislings in zonder de schil te raken. Besprenkel de helften met olijfolie en kruiden zoals oregano, basilicum en zout en peper. Doe beide helften ongeveer een kwartier in de oven (of leg deze op de barbecue of grillplaat, dan uiteraard iets korter). Leg de helften op een bord en besprenkel met parmezaanse kaasvlokken en balsamico stroop.

Deze geroosterde aubergine is ideaal als lunch of bijgerecht. Ook ideaal als vegetarisch idee bij een barbecue.

Bekijk ook het recept voor de aubergine geïnspireerd door Ottolenghi.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.