Feest Verjaardag

Space Party ideeën van het ruimtevaart kinderfeestje van Javian

space party kinderfeestje tafel dekking

Voor het allereerste kinderfeestje van Javian was het al snel duidelijk: het moest een ruimtevaartfeestje worden. Het hele huis werd versierd met sterren en planeten, we hadden een lijst met astronautwaardige activiteiten en een tafel vol buitenaards lekkers. Lees en bekijk meer van het Space Party kinderfeestje van Javian. 

Allereerste kinderfeestje

Het was voor Javian het allereerste kinderfeestje, maar natuurlijk ook voor ons. Omdat Javian vijf jaar werd mocht hij vijf kinderen uitnodigen, dat leek ons ook wel een overzichtelijk aantal kinderen voor het kinderfeestje. Uit financiële en praktische overwegingen besloten we om het thuis te vieren, het was bij Javian ook niet eens opgekomen dat het ergens anders zou kunnen – hij wilde het heel graag thuis doen.

Alle kinderen die werden uitgenodigd waren al eens bij ons thuis geweest om te spelen of Javian had een keer bij hen thuis gespeeld, daardoor had ik ook een beetje idee wat voor mix aan kinderen we thuis zouden hebben. Uiteindelijk kon er één kind niet bij zijn, waardoor we totaal vijf kinderen hadden – twee meisjes en drie jongens.

Om de volledige aandacht bij het feestje en de kinderen te kunnen hebben besloten we Senne uit logeren te sturen.

space party kinderfeestje tafel donuttaart space party kinderfeestje tafel ballonnen

Ruimtevaart kinderfeestje: de aankleding

Het feestje deden we gelijk uit school, dus wij haalden de kinderen op en liepen gezamenlijk naar ons huis. Eenmaal thuis wilden de kinderen graag gelijk de cadeautjes geven, dus dat hebben we eerst gedaan. Het leek mij leuk om de cadeautjes door de kinderen te laten verstoppen voor Javian, maar ze werden al zo rap gegeven en uitgepakt dat we dat kennelijk bewaren voor volgend jaar haha.

De tafel was gedekt met papieren bordjes in de vorm van een raket, servetten met aliens en een donuttaart die ik snel had gemaakt met donuts, ruimte-paaseitjes, ufokoekjes en appelchips-sterren. Voor Javian hadden we de stoel versierd met ballonnen aan het hoofd van de tafel. We hebben toen de kinderen eerst rustig laten eten en drinken. Voor elk kind was er ook een holographic feesthoedje.

Alle leuke space party spullen en de feesthoedjes hebben we gekregen van whatawonderfulday.nl – de ballonnen hadden we zelf nog, de servetten met aliens en de prikkers met ruimtevaartfiguren vond ik bij Flying Tiger.

space party kinderfeestje kartonnen raket kleuren space party kinderfeestje kleuren

Space Party kinderfeestje activiteiten

We hadden een aantal activiteiten klaarstaan waar de kinderen op eigen initiatief mee aan de slag konden als ze dat wilden.

 • Kartonnen raket: De kartonnen raket kochten we al een aantal jaar geleden in de uitverkoop bij Albert Heijn na een spaaractie met Andre Kuipers. De raket stond klaar met een aantal bekers met kleurpotloden zodat deze raket ingekleurd kon worden.
 • Ruimtevaart kleurplaten: Ik had ook een kindertafeltje ingericht met verschillende ruimtevaartkleurplaten die ik vond door online te zoeken op woorden zoals ‘planeet’, ‘raket’ en ‘astronaut’. Met een aantal bakjes gevuld met kleurpotloden konden de kinderen hier lekker kleuren.
 • Films over de ruimte: Deze optie was meer voor ‘noodgevallen’, maar we hadden een aantal films bedacht om aan te zetten als het nodig was. Zoals ‘Verschrikkelijke Ikke‘ (over het stelen van de maan) en ‘De Raket‘ (over het zelf bouwen van een raket).

’s Ochtends bleek dat het best een mooie middag zou worden, dus hebben we in de tuin ook wat buitenspeelgoed neergelegd zoals bijvoorbeeld ringen werpen en zandspeelgoed.

space party kinderfeestje maan versieren spullen space party kinderfeestje kleuren maan versieren space party kinderfeestje maan versieren

Ruimtevaart kinderfeestje opdrachten

Naast de activiteiten hadden we ook een aantal opdrachten voor de kinderen bedacht, uiteraard waren de kinderen volledig vrij om zelf te kiezen of ze wilden meedoen aan de activiteiten.

 • Planeten zoeken – In een grote bak met speelzand hadden we voor elk kind twee stuiterballen verstopt: een glow in the dark stuiterbal in blauw en wit en een doorzichtige stuiterbal met sterretjes. De stuiterballen gingen mee in het cadeauzakje.
 • Tellen in het heelal: Door het hele huis hingen manen, raketten en planeten – we lieten de kinderen tellen hoeveel van elk er hingen en opschrijven of turven op een kaartje dat ik had ontworpen in Canva. Het werd een leuke, drukke speurtocht door het huis en er werd zelfs buiten even gecheckt of er niet een maan te zien was of zelfs een raket door de lucht vloog.
 • Maan versieren: We hadden manen uitgeprint en deze op rond karton geplakt, daarbij hadden we verschillende stickers van bijvoorbeeld Olli Ella en Wibra passend bij het thema waarmee de maan versierd kon worden. Op de achterkant van het karton zaten planeten van zwart kraspapier waar door middel van krassen met een speciaal pennetje er kleuren of glitters tevoorschijn kwam.
 • Planeten in de ruimte gooien: Van een spelletje voor buiten hebben we groot kleed met een soort dartveld erop, dat moest het heelal voorstellen, daarbij hadden we houten blokken van planeten die de kinderen dan ‘de ruimte’ in konden gooien.

space party kinderfeestje activiteitenspace party kinderfeestje snacks

Ruimtevaart kinderfeestje: eten en drinken

Tussen het spelen door hadden we een schaal in de vorm van een bloem gevuld met allerlei lekkers met de ruimte in het achterhoofd met halve manen, ronde vormen voor planeten en sterren:

 • groentechipssterren
 • halve dropmanen
 • schijfjes appel
 • ronde smileyfaces
 • schijfjes komkommer
 • mini-marshmellows

Aan het einde van de middag hadden we nog smileyfrietjes voor de kinderen om te eten. Toen ze klaar waren, vroegen de kinderen om een toetje, maar dat waren we helemaal vergeten. Raketjes waren natuurlijk erg leuk geweest, maar die hadden wij dus niet in huis haha.

space party kinderfeestje avondetenspace party kinderfeestje cadeauzakje (1) space party kinderfeestje cadeautasje

Cadeauzakje bij ruimtevaart kinderfeestje

Toen de kinderen bij ons thuis werden opgehaald kregen ze nog een cadeauzakje mee naar huis. Dit was de inhoud:

space party kinderfeestje astronautendiploma

Feestdecoratie whatawonderfulday.nl

Voor het ruimtevaartfeest mocht ik een aantal producten uitkiezen in de superleuke webshop whatawonderfulday.nl. Zoals de ‘Space Party’ slinger, de leuke bordjes in de vorm van een raket, de hangende planeten en raketten, de feesthoedjes en de cadeauzakjes.

Pinterest - space party kinderfeestje

 

Dit artikel bevat een affiliatelink, wanneer jij een aankoop doet via de link kan ik een kleine commissie ontvangen die ik kan gebruiken om de website nog mooier en beter te maken, zonder dat jij daar iets van merkt – bedankt als jij daarbij wilt helpen!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.