Feest Kind Kleding Spelen Verjaardag

Ayay kapitein: piratenoutfit voor Javian

piratenfeest outfit javian

Er zijn weinig dingen leuker voor een kind dan verkleden en even compleet in de rol duiken van bijvoorbeeld een piraat. Voor Javian stelde ik een heuse piratenoutfit samen die hij mocht dragen op zijn vierde verjaardagsfeest met als thema: piraten en zeemeerminnen. 

Onderwaterpiraatjes, zeemeerminnen en maatjes

Elke kinderverjaardag vieren wij met een heus thema en over het thema voor de vierde verjaardag van Javian hoefden we niet lang na te denken, hij kijkt heel graag naar het programma ‘Piet Piraat Wonderwaterwereld‘ en dus werd het thema ‘Onderwaterpiraatjes, zeemeerminnen en maatjes’. En daar hoorde natuurlijk een echte piratenoutfit bij.

Ik wilde geen piratenpak aanschaffen maar gebruik maken van items die we al in de kast hadden liggen en nieuwe items die hij vaker zou kunnen dragen. Uitgangspunt werden de zeer geliefde streepjes van Mingo die gecombineerd met een aantal toffe items een echte piratenoutfit vormden.

Piratenhoed

De piratenhoed vond ik bij Dille&Kamille en was een schot in de roos. Ik bestelde er twee in de hoop dat Senne er ook een zou passen, maar ik bleek hem zelf te kunnen dragen zoals te zien is op Instagram. Inmiddels zitten de piratenhoeden in een van onze manden met speelgoed en komen ze nog regelmatig tevoorschijn voor een verkleedpartijtje.

Streepjes van Mingo

Als shirt koos ik voor een lange mouwen shirt met streepjes van het merk Mingo, een heel fijn kwalitatief merk met een aantal toffe basics waar ook dit shirt onder valt. Voor om de middel van Javian gebruikten we een sjaal met streepjes van hetzelfde merk zoals te zien is op de gezinsfoto.

Zwart piratengilet

Het gilet hadden we nog liggen van kerst, maar was daarna eigenlijk niet meer gedragen. Aangezien Javian er toch wel uit zou groeien vond ik het niet zo erg om deze te versieren voor het piratenfeest. Ik kocht bij ilovespeelgoed.nl de Meri Meri piraten strijkpatch. De strijkpatch zat er al snel goed en stevig op vast.

Piratenbroek

Ik vond een broek die zeer goed bij het thema past van Noeser, een merk wat volgens mij nu niet meer bestaat. Deze broek kwam uit een collectie met als thema ‘Peter Pan en Nooitgedachtland’ en de print op de broek stelt het eiland voor. Zeer geschikt voor een piratenoutfit dus, daarnaast is het een broek wat qua print en kleur ook prima gewoon gedragen kan worden.

Het houten piratenzwaard heeft Javian eens cadeau gekregen van mijn ouders.

piratenfeest outfit marike frank javian senne

Outfitdetails van het hele gezin

Tijdens de feestvoorbereidingen gaf Javian precies aan hoe iedereen verkleed moest: zo moest Frank als een piraat, Senne en ik moesten als zeemeerminnen. Voor Senne had ik gelukkig nog een broekje met zeepaardjes wat door de keuringscommissie kwam, gecombineerd met de streepjes van zijn rompertje paste hij ook goed bij Javian en Frank. Ik vond bij de Hema een shirt waar ‘#mermaid’ op stond, officieel van de kinderkledingafdeling, maar met een rok met een hoge taille ging het gelukkig wel haha.

Frank

  • Trui van Sissy-Boy
  • Broek van Jack&Jones

Marike

  • Shirt van Hema
  • Vest van V&D
  • Rok van Only

Senne

Javian

  • Shirt van Mingo
  • Gilet van Hema
  • Broek van Noeser

Dit artikel bevat een affiliatelink: als jij een aankoop doet via die link kan ik een kleine commissie ontvangen, zonder dat jij daar iets van merkt in de prijs – zo kan ik de website nog leuker maken, bedankt als jij daarbij wilt helpen! 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.