Kind Lezen

Op zoek naar mama in ‘Mijn mama heeft geen slurf’

mijn mama heeft geen slurf julia donaldson axel scheffler

Het kinderboek ‘Mijn mama heeft geen slurf’ is een prachtig prentenboek met kleurrijke illustraties over de zoektocht naar de moeder van het aapje. Gemaakt door een zeer bekend schrijversduo… 

Op zoek naar mama

Een klein aapje is zijn moeder kwijt, maar gelukkig krijgt hij hulp van een vlinder in zijn zoektocht naar zijn moeder. Maar hoe hard de vlinder ook zijn best doet, de moeder van het aapje vinden ze niet. Totdat het aapje de vlinder iets belangrijks vertelt: hij lijkt op zijn moeder. Dan is de familie van het aapje gelukkig snel gevonden!

Thema’s van ‘Mijn mama heeft geen slurf’

‘Mijn mama heeft geen slurf’ vertelt een bijzonder verhaal over ouderschap en de verschillen en gelijkenissen die we kunnen hebben met onze ouders. Zoals de vlinder die niet lijkt op een rups en het aapje wat qua uiterlijk wel lijkt op zijn familie. Daarmee is het boek een mooie aanleiding voor een gesprek over verschillen en gelijknissen in familie, maar bijvoorbeeld ook over de natuur en hoe deze verandert zoals zichtbaar bij de rups en de vlinder.

Jonge kinderen zullen het aapje en de vlinder maar wat graag willen helpen in de zoektocht. Het thema van de zoektocht naar een moeder is natuurlijk ook bekend van het welbekende kinderboek ‘Mama kwijt‘ van Chris Haughton, maar dit verhaal is net wat uitgebreider en de illustraties gedetailleerder en daardoor ook heel geschikt voor oudere kinderen.

Bekend kinderboekenduo

Het boek is geschreven en geïllustreerd door het duo Julia Donaldson en Axel Scheffler die ook bekend zijn van de boeken over de Gruffalo. Net als bij de boeken over de Gruffalo is het verhaal ‘Mijn mama heeft geen slurf’ ook in rijm geschreven, wat voorlezen extra leuk maakt.

Bestel ‘Mijn mama heeft geen slurf’ bij bol.com →

Dit artikel bevat een affiliatelink: als jij een aankoop doet via die link kan ik een kleine commissie ontvangen, zonder dat jij daar iets van merkt in de prijs – zo kan ik de website nog leuker maken, bedankt als jij daarbij wilt helpen!

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageren
    Wimke
    juli 25, 2019

    Love dat boek ??

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.