Eten&drinken Recepten

Simpele antipasti plank maken

anti pasti plank samenstellen

Als wij uit eten gaan bestellen we regelmatig een antipasti plank om lekker te kunnen delen. Maar ook thuis kun je prima genieten van antipasti. Bekijk tips voor een heerlijke antipasti plank waar ook kinderen van zullen smullen. 

Antipasti is officieel een voorgerecht bestaande uit verschillende dingen met verschillende smaken zoals zout, zoet, bitter en zuur. Maar natuurlijk kan iedereen zijn eigen antipasti plank samenstellen met lekkere dingen.

Serveer de antipasti plank met kleine bordjes om van te eten of prikkertjes of kleine vorkjes om de hapjes mee te pakken. De plank is bij uitstek bedoeld om te delen en om te eten bij de borrel of als voorgerecht, grote borden zijn dus niet nodig.

Duurzame antipasti

Deze antipasti plank ontstond bij ons na een verjaardagsfeest toen we na afloop nog allemaal borrelhapjes in de koelkast hadden staan. Als we geen plank hadden samengesteld, hadden we lang niet alle restanten kunnen verwerken in andere gerechten en hadden we dus eten moeten weggooien. Door de restanten borrelhapjes juist allemaal samen te voegen hadden we een uitgebreid voorgerecht, maakten we de koelkast een stuk leger van alle afzonderlijke bakjes en gooiden we geen eten weg.

Kinderen en antipasti

De meeste kinderen zullen een antipasti plank ook heel erg leuk vinden omdat er zoveel verschillende dingen om te eten zijn. Je kunt met de ingrediënten van de plank rekening houden met dingen die de kinderen lekker vinden en ook makkelijk kunnen eten.

Ingrediënten voor een antipasti plank

  • fuet
  • mini-komkommer
  • blokjes kaas
  • olijven
  • snoeptomaatjes
  • rode paprika
  • dipstokjes
  • blauwe bessen
  • appelpartjes
  • knoflooksaus

anti pasti plank met kinderen

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.