Eten&drinken Recepten

Makkelijke vegetarische linzensoep met tomaat

vegetarische linzensoep met tomaat (1)

Alweer een paar jaar geleden kreeg ik een perspakket opgestuurd waarin een recept in zat voor een sportieve linzensoep. In de loop der jaren heb ik het recept aangepast naar onze smaak en nu is het een ideale soep om te maken met spullen die we bijna altijd wel in huis hebben, daarom maken we deze soep heel vaak en toch verveelt deze linzensoep met tomaat nog lang niet. 

Alle ingrediënten voor soep in huis

Toen wij een tijd in thuisisolatie zaten, aten we ongeveer een keer per week deze linzensoep. We hebben altijd wel tomaten, een blik tomatenblokjes of tomatenpassata in huis. Allen zijn geschikt om deze soep mee te maken. Daarnaast hebben we een grote voorraadpot met linzen. De andere ingrediënten van deze gezonde en vullende linzensoep zijn ook altijd wel in huis te vinden, dus dan is een pan soep snel gemaakt. Vaak maak ik een grote voorraad voor avondeten, dan kunnen we de dag erna er ook mee lunchen. Wel zo handig nu we opeens ook allemaal thuis zijn rond lunchtijd.

Ingrediënten voor linzensoep met tomaat

 • 200 gram linzen
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 1 rode ui
 • 2 knoflookteentjes
 • 1 groentebouillonblokje
 • 1 tl kaneelpoeder
 • 1 tl kardemompoeder
 • 1 citroen
 • 1 tl krulpeterselie
 • 2 el yoghurt griekse stijl
 • olijfolie

Recept vegetarische tomaten linzensoep

Snijd een rode ui klein en fruit deze in de pan met wat olijfolie. Snijd de knoflookteentjes klein en voeg deze toe aan de rode ui. Laat beide glazig bakken. Voeg dan de tomatenblokjes en de linzen toe en roer goed door. Maak nu 1 liter groentebouillon en voeg ook deze toe aan de pan. Roer het geheel nogmaals goed door en voeg dan de kaneel en kardemom toe. Snijd nu een citroen in schijfjes, haal de pitjes eruit en laat de citroenschijfjes even mee koken met de soep. Laat de linzensoep nu een half uur op zacht vuur staan en roer af en toe even door. De soep is klaar als alle linzen zacht zijn, haal dan de citroenschijfjes eruit. Serveer de soep in een kom met een schep yoghurt en wat krulpeterselie.

Voor een avondmaaltijd smaakt de soep extra lekker met wat stokbrood met zeezoutboter of kruidenboter. Maar ook zonder stokbrood vult de soep al erg goed. Eet smakelijk!

Bekijk nog meer recepten voor soep →

vegetarische linzensoep met tomaatPinterest - tomaten linzensoep

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.