Eten&drinken Recepten

Kleine pannenkoekentaart met zomers fruit

pannenkoekentaart met yoghurt zomers fruit

Alweer een paar jaar geleden wist ik het recept voor de onvolprezen pannenkoekjes van Jeanique te ontfutselen en sindsdien staan ze hier regelmatig op het menu voor ontbijt. Inmiddels heeft Jeanique ook het recept op haar Instagramaccount gedeeld (waar je nog veel meer mooie mama-inspiratie vindt). De laatste keer bouwde ik een heuse pannenkoekentaart met zomers fruit, een waar ontbijtfeest! 

Het meeste werk zit hem in het bakken van de pannenkoeken, maar zelfs dat valt reuze mee en bij mij zijn er nog nooit pannenkoeken mislukt met het recept van Jeanique.

Nodig voor pannenkoekentaartje

 • 125 gram zelfrijzend bakmeel
 • 150 ml melk
 • 3 eieren
 • 1 banaan
 • 1/2 tl bakpoeder
 • een scheutje kaneel
 • yoghurt griekse stijl
 • zomers fruit zoals aardbeien, frambozen of blauwe bessen

Stappenplan pannenkoekentaartje

Meng het zelfrijzend bakmeel, de melk, de eieren, de banaan, de bakpoeder en de kaneel in de blender. Bak vervolgens de pannenkoeken in een hete koekenpan. Houd ongeveer de grootte van american pancakes aan voor de pannenkoeken, maar maak een paar verschillende maten in grootte zodat je een mooie toren kunt bouwen.

Leg vervolgens de grootste pannenkoek onderop op het bord, vervolgens een laagje yoghurt en eventueel een laag met dunne schijfjes aardbei of ander fruit. Bouw vervolgens de pannenkoekentaart op met telkens een kleinere pannenkoek. Bovenop wat extra fruit om het af te maken en eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  Wimke
  augustus 21, 2016

  Oeh wat ziet dat er lekker uit! ?

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.