Kind Verzorging

Dragen met een mei tai, Hop Tye van Hoppediz

Hop Tye van Hoppediz; een mei tai

Als je jouw kindje wil gaan dragen zijn er veel mogelijkheden. Met een doek of met een draagzak of met een kruising daartussen! Bijvoorbeeld een mei tai zoals de Hop Tye van Hoppediz. Bij deze mijn ervaringen met een mei tai. 

Hop Tye van Hoppediz

De Hop Tye van Hoppediz is een mei tai, een kruising tussen een draagzak en een draagdoek. Je hebt het gemak van draagzak doordat je precies weet waar je kindje moet zitten en waar de banden naartoe moeten en het plezier van het knopen met een draagdoek. Ideaal voor beginnende dragers, want het knopen is met een duidelijke handleiding of video heel gemakkelijk.

Hop Tye van Hoppediz - Chicago

Mijn Hop Tye van Hoppediz

Na wat avonden googlen en adviezen op Twitter kocht ik uiteindelijk de Hop Tye Chicago bij ikdraag.nl, een mei tai met neutrale kleuren (zwart met grijze print), zodat mijn vriend en ik deze beiden konden gebruiken qua kleur. Hoppediz levert hun mei tai met een uitgebreide handleiding met foto’s zodat je op verschillende manieren leert knopen. Uiteindelijk heb ik maar één manier geprobeerd (een front carry) die mij gelijk beviel zodat ik nu nog steeds op deze manier knoop.

De Hop Tye heb ik aangeschaft toen Javian één maand oud was. Ik gebruik de mei tai bij krampjes, als we met zijn tweeën boodschappen doen, een stuk gaan wandelen of bijvoorbeeld op food festival zoals Rollende Keukens en af en toe laat ik Javian gezellig meekijken tijdens het doen van de was of koken. Soms is Javian te ongeduldig voor het knopen, maar als hij eenmaal zit en ik ga lopen valt hij al snel in slaap. Doordat de banden goed verdeeld over mijn lichaam zitten, voel ik haast niet dat Javian met zijn inmiddels 7 kilo aan mij hangt.

Hop Tye van Hoppediz - krampjes

Ook een mei tai hebben?

Er zijn een aantal merken die mei tai’s verkopen met verschillende prints en kleuren, waaronder de Hop Tye van Hoppediz die ik kocht bij ikdraag.nl maar ook Diva Essenza verkoopt hele mooie mei tai’s. En je kunt ook zelf een mei tai maken.

Ergonomisch dragen

Met een mei tai draag je ergonomisch in de zogenaamde M-houding, oftewel: billen omlaag, knietjes omhoog. Daarnaast is de kissing distance belangrijk, je moet het hoofdje van jouw baby kunnen kussen. Doordat je jouw baby met het gezicht naar je toe draagt, krijgt hij niet veel prikkels mee en kan hij zich hiervoor afschermen als hij dat wilt, daarnaast kan zijn ruggetje zijn natuurlijk vorm behouden. Door een ergonomische draagdoek of draagzak te gebruiken zou je het gewicht van jouw baby bijna niet moeten voelen. Als je twijfelt of je ergonomisch draagt, kun je meer informatie online vinden door te zoeken op ‘Ergonomisch dragen’. Daarnaast kun je terecht bij een draagconsulent in jouw regio. Als je in de buurt van Groningen woont, zou ik een consult boeken bij toffe blogger/draagconsulent/supermoeder DesDraagt.nl.

Dragen is verslavend!

Het dragen is verslavend, want het is nou eenmaal enorm fijn om je kindje dicht bij je te hebben. Daarnaast las ik enorm veel mooie verhalen over dragen in een Facebook-groep genaamd ‘Draagpraat‘ (en opgericht door eigenaresse van Doekenkind.com) en zag ik daar enorm veel mooie doeken en draagzakken. Inmiddels heb ik dus ook een andere draagzak waarover ik binnenkort mijn ervaringen zal delen.

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

  • Reageren
    LNNK
    september 17, 2014

    Zo fijn om te dragen he? Ik heb ook een hop tye, de Kapstadt. Ik vind hem zo fijn!

  • Reageren
    Mama van Vesper
    september 17, 2014

    lijkt me tof! Zou Vesper ook wel willen dragen, maar heb daar helemaal geen ervaring mee!

  • Reageren
    Joyce
    september 18, 2014

    Ziet wr goed uit! Begin nu toch te twijfelen tussen deze of een tula voor het begin. Misschien als 2.0 er is maar een draagconsult doen en gewoon proberen.

  • Reageren
    Vlijtig Liesje
    september 19, 2014

    Wat leuk, dit merk kende ik nog niet! Ik had een babybundler en een Björn Borg, maar deze klinkt ook heel fijn.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.