Eten&drinken Halloween Recepten

Spookjes en vleermuizen van pannenkoeken met Halloween uitsteekvormen

halloween pannenkoeken vormpjes (2)

Het is geen recept, maar wel een superleuk idee voor bijvoorbeeld Halloween: een Halloweentafereel maken van pannenkoeken. Lees en bekijk meer van dit leuke idee met Halloween uitsteekvormen. 

Halloween uitsteekvormen

Jaren geleden kocht ik eens wat uitsteekvormen passend bij Halloween. Een ontzettend goede aankoop, want elk jaar opnieuw gebruik ik ze vaak. Veel vaker dan ik vooraf had kunnen denken. In eerste instantie zag ik het namelijk vooral als uitsteekvormen voor koekjes, maar daar houdt het natuurlijk niet op. Je kunt zulk soort uitsteekvormen voor allerlei dingen gebruiken, een goed voorbeeld daarvan zijn ook deze pannenkoekenspookjes en -vleermuizen.

De set uitsteekvormen die ik heb, heb ik helaas niet terug kunnen vinden. Wel vond ik twee sets bij bol.com die er erg veel op lijken:

Ik gebruikte mijn Halloween uitsteekvormen ook bij de griezelige boerenkoolsalade →

Nodig voor vleermuizen en spookjes van pannenkoeken

  • pannenkoeken – ik gebruikte gewoon een verpakking kant-en-klare pannenkoeken van de supermarkt
  • halloween uitsteekvormen
  • poedersuiker

Stappenplan Halloweentafereel van pannenkoeken

Leg een koude pannenkoek op een bord of snijplank en gebruik verschillende uitsteekvormen om Halloweenfiguren te maken. Bij een koude pannenkoek is het uitsteken van vormen makkelijker dan bij een warme pannenkoek. Leg de Halloweenfiguren apart en verwarm deze zoals aangegeven op de verpakking.

Verspreid de verschillende spoken en vleermuizen op het bord en bestrooi het bord met poedersuiker. Als je de pannenkoekenvormpjes heel voorzichtig pakt, blijft het vormpje op het bord staan omringt door poedersuiker.

Bekijk nog meer leuke ideeën voor Halloween →

halloween pannenkoeken vormpjes (3)

Pinterest - pannenkoeken spookjes vleermuizen (1)

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.