Eten&drinken Recepten

Havermout als ontbijt: helemaal hip!

Havermout met kokos en chocolade

Havermout is populair! Het is lekker, gezond en voordelig in de portemonnee. Je kunt er eindeloos mee variëren; denk aan koekjes, havermoutpannenkoeken, in een smoothie of gewoon de ouderwetse havermoutpap. Deze pap is qua smaak misschien vrij neutraal, maar een bord havermoutpap saai? Zeker niet!

Voeg vers fruit, noten of chocola toe en je krijgt een heerlijk ontbijtje waar iedereen van kan genieten. Laat de kinderen zelf mee bedenken wat ze erin willen en succes gegarandeerd. Een voordeel van havermout is dat het vullend is en je zult niet snel een hongergevoel ervaren. De koolhydraten in havermout worden langzaam opgenomen, zodat er geen snelle piek ontstaat in het bloedsuikerspiegel. Ook is een bordje havermoutpap snel klaargemaakt en dat is in elk gezin in de ochtend prioriteit nummer één!

Chocolade kokoshavermout

Nodig voor 1 bord havermoutpap

 • 50 gram havervlokken
 • 1 el geraspte kokos
 • 2 el cacao poeder
 • 200 ml gewone melk, amandelmelk of sojamelk
 • scheutje honing
 • 1 banaan
 • 2 walnoten
 • 1 el cacao nibs
 • tl pindapasta

 Stappenplan Chocolade kokoshavermout

Breng de havervlokken met de kokos, cacaopoeder, een halve banaan in stukjes, de honing en de melk in een pan aan de kook. Laat dit zachtjes 10/15 minuten koken. De banaan  en honing zorgen ervoor dat de pap wat zoeter wordt. Heeft dit niet je voorkeur laat de honing achterwege of gebruik de hele banaan als topping.

Doe de havermout in een kom en garneer het met de walnoten, bananenstukjes en cacaonibs. Als laatste een lepel pindapasta erop en klaar is je ontbijt!

Meer recepten met havermout?

Ben je op zoek naar nog meer heerlijke recepten met havermout neem dan eens een kijkje in het boek Havermoutje. Hierin staan 70 recepten met haver als basis. Bekijk ook het recept voor overnight oats.

Dit artikel bevat een affiliatelink waardoor wij een kleine commissie ontvangen
als jij een bestelling doet via deze link

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  Vlijtig Liesje
  september 22, 2015

  Het lijkt wel een taart, zo mooi! Ik houd er helaas helemaal niet van. Ik houd het toch maar bij een boterham dus.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.