Sinterklaas

Gezonde schoorsteen om op te eten

Sinterklaas ontbijtkoek schoorsteen

Hoewel de meeste cadeautjes niet via de schoorsteen komen – bij ons in elk geval niet – past het beeld van een schoorsteen natuurlijk wel nog goed bij de Sinterklaasperiode. Extra leuk om dan een schoorsteen te bouwen om op te eten, gemaakt van ontbijtkoek met zoet cement. 

Deze schoorsteen van ontbijtkoek is het ideale Sinterklaasontbijt, want gemaakt van ontbijtkoek met een ‘cement’ van griekse yoghurt met een klein beetje kersenjam. Dat smaakt lekker, maar is ook nog eens gezonder dan glazuur of alleen jam.

De inspiratie voor mijn gezonde schoorsteen komt van de chocoladecake schoorsteen van Allerhande →

Nodig voor de schoorsteen van ontbijtkoek

  • ontbijtkoek – ik gebruikte voorgesneden ontbijtkoek
  • griekse yoghurt
  • jam – ik gebruikte kersenjam van Sostrene Grene
  • marshmellows
  • kruidnoten ter decoratie

Stappenplan schoorsteen bouwen

Bepaal eerst de grootte van jouw schoorsteen, een vierkante vorm is het meest logisch en ook gemakkelijkst om te bouwen. Snijd de ontbijtkoek in de juist vorm en voor meerdere lagen. Meng nu de griekse yoghurt met de jam totdat deze licht verkleurd is. Maak inkepingen met een mes in de zijkanten van de ontbijkoek zodat het echt op stukken baksteen gaat lijken. Besmeer de plakken ontbijtkoek met de yoghurt en doe ook een beetje yoghurt bij de inkepingen zodat het ‘cement’ zichtbaar wordt’. Leg de plakken ontbijtkoek op elkaar. Doe onderop de marshmellows nog een klein beetje yoghurt zodat deze blijven plakken op de ontbijtkoek en klaar is de schoorsteen. Leg er nog een paar kruidnoten omheen, dan is het plaatje compleet.

Bekijk nog meer Sinterklaasrecepten →

Pinterest - schoorsteen ontbijtkoek

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.