Kind Spelen

Hema houten speelgoed 2019: van houten grachtenpanden tot houten koffiemachine

Och, ik houd zo van de HEMA! Een van de belangrijkste redenen daarvoor zijn de producten voor baby’s en kinderen en dan vooral het speelgoed. Elk najaar komt HEMA met een nieuwe collectie speelgoed, waaronder veel houten speelgoed. En je raadt het waarschijnlijk al: de nieuwe collectie houten speelgoed is vanaf nu verkrijgbaar! Kijk je mee naar de leukste producten? 

Alleen vandaag 25 november 20% korting op al het houten speelgoed met de code BLACK →

Grachtenpandjes

Ik kijk graag folders en vind het heerlijk om bij webshops de nieuwste producten te bekijken. Dus op een afbeelding van HEMA met speelgoed had ik de grachtenpanden al gespot, toen hoopte ik al enorm dat ze deze ook gingen verkopen en dat is dus gelukkig ook zo! De grachtenpanden zijn in drie kleuren verkrijgbaar: mintgroen, lichtgrijs en koraalroze. Een grachtenpand kost 45 euro.

Op de website van HEMA staan de grachtenpanden bij de ‘poppen en knuffels’, want het is natuurlijk fantastisch om als poppenhuis te gebruiken. Wij hebben een houten pakhuis die wij gebruiken als poppenhuis, maar zo’n grachtenpand vind ik stiekem veel toffer.

Tip: maak van het grachtenpand een pietenpakhuis →

Naast een poppenhuis is het natuurlijk ook gewoon een prachtige kast voor op een kinderkamer. Het grijze grachtenpand zou echt heel erg mooi staan op Javian’s kamer. Ik heb deze dus gelijk op het verlanglijstje van Javian gezet.

Poppenhuis inrichten

HEMA komt ook met een aantal toffe sets om het grachtenpand of een poppenhuis mee in te richten. Volledig van hout, uitgevoerd in bekende HEMA kleuren of met stipjes. Er is een poppenhuisset voor de keuken, een poppenhuisset voor de woonkamer en een poppenhuisset voor de slaapkamer. De sets kosten 5 euro per set.

De meubels zijn niet helemaal mijn stijl qua kleuren, maar het grote voordeel aan houten speelgoed is dat dit altijd opnieuw geverfd kan worden. Weliswaar even een klusje met zulke relatief kleine objecten, maar wel een groot voordeel van houten speelgoed ten opzichte van bijvoorbeeld plastic.

Hema houten speelgoed 2019 (1)

Houten speelgoed voor chefs-in-spe

Er waren al veel leuke producten voor een speelkeukentje of winkeltje bij HEMA, maar daar zijn ook weer aantal nieuwe producten bij gekomen. Mijn favorieten zijn de witte houten mixer en de mintgroene houten koffiemachine – tja, ik ben nou eenmaal een koffieliefhebber.

Wij hebben verschillende speelkeukentjes in huis gehad en het is bij beide kinderen altijd een groot succes geweest. Vooral met peuters vind ik het erg gezellig om hen aan het werk te zetten in het speelkeukentje als ik zelf ook ga koken.

Dit zijn de andere leuke houten producten zoals een houten winkeltje of houten keukentje:

En superleuke houten etenswaren:

 

 

Hema houten speelgoed 2019

Houten autootjes

Er wordt bij ons niet dagelijks met autootjes gespeeld, maar als de autootjes tevoorschijn worden gehaald dan komen ook echt alle speelgoedauto’s tevoorschijn. Er verschijnt dan een mega lange file in huis of alle auto’s krijgen een plek op ons pastelkleurige autokleed. Daarnaast is onze collectie houten auto’s ook altijd geliefd bij andere kinderen die bij ons komen spelen. In de nieuwe houten speelgoedcollectie van HEMA zit ook weer een toffe set houten autootjes. Daarnaast is er ook een leuke set met houten verkeersborden verkrijgbaar.

Ook leuk is de houten circustrein met twee wagonnetjes waarin dieren zitten. Een leuke set voor peuters om mee te spelen.

Speelgoed voor onderweg

Nog zo’n ontzettend leuk en handig item zijn de houten speelkoffers. Er zijn vier verschillende varianten verkrijgbaar: een houten meeneem dierenwinkel, een houten meeneem koffiebar, een houten meeneem garage en een houten meeneem HEMA winkel. Elke koffer is van binnen versierd en bevat enkele stuks houten speelfiguren zodat er gelijk mee gespeeld kan worden. En doordat het in een koffer zit, is het ook supermakkelijk weer opgeruimd. De koffertjes zijn ook aan de buitenkant leuk versierd en staan dus ook nog eens best leuk in huis.

De koffers hebben een fijn klein formaat wat groot genoeg is voor peuters en kleuters om mee te spelen, maar ook heel makkelijk meegenomen kan worden op reis of met logeren. Ik vind alle koffers echt helemaal fantastisch. Ik denk dat Javian heel graag met de koffiebar en de HEMA winkel zou willen spelen en Senne zal heel zoet zijn met de dierenwinkel en de garage. Voor elk kind is er wel een leuke houten speelgoedkoffer verkrijgbaar.

Pinterest - hema houten speelgoed

Dit artikel bevat affiliatelinks: als jij een aankoop doet via die link kan ik een kleine commissie ontvangen, zonder dat jij daar iets van merkt in de prijs – zo kan ik de website nog leuker maken, bedankt als jij daarbij wilt helpen!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.