Kerst Kind Spelen

DIY christmas sensory bottle voor baby’s

diy christmas sensory bottle xmas discovery bottle

Op Pinterest heb ik een board met alle dingen die ik ooit nog eens wil maken, daar staat ook al jaren een sensory bottle op. Maar zoals zo vaak met Pinterest bleef het bij een plaatje. Tot nu: ik maakte voor Senne een Christmas Sensory Bottle. 

Sensory Bottle

Een sensory bottle – ook wel discovery bottle genoemd – is een fles gevuld met allerlei kleine objecten die op allerlei manieren interessant zijn voor een baby om naar te kijken of te luisteren: kleine dingen met felle kleuren of juist dingen die geluid maken. Denk aan dingen zoals klein plastic speelgoed, rijst of knikkers.

Er zijn ook veel ideeën te vinden voor sensory bottles gevuld met water, zeep en glitters of zand.

diy christmas sensory bottle

Benodigdheden voor een sensory christmas bottle

  • een waterfles die goed afgesloten kan worden, bijvoorbeeld Behallare van Ikea
  • een tak van een dennenboom
  • candy canes
  • kerstballen
  • belletjes
  • slingers

DIY christmas sensory bottle

Het maken een christmas sensory bottle is niet moeilijk, waarschijnlijk liggen er nog wat kerstspullen in huis die in de fles kunnen. Van onze kerstboom was ooit een tak gevallen die ik goed kon gebruiken. Daarnaast vulde ik de fles met twee candy canes (dit kan alleen met een fles met brede hals), kerstballen en een stuk kerstslinger. En misschien wel het belangrijkste onderdeel: belletjes! Van een grote slinger met belletjes kon ik twee stukjes losdraaien en deze in de fles erbij doen, zodat de fles ook goed geluid maakt.

Spelen met een christmas sensory bottle

Gelukkig vond Senne het ook echt leuk speelgoed om mee te spelen. In eerste instantie wilde hij natuurlijk de fles in zijn mond stoppen, zoals met alles tegenwoordig. Maar daardoor ontdekte hij wel de belletjes, waarna hij de fles ging draaien en schudden om de belletjes nog meer te laten rinkelen. En hoewel een sensory bottle met name bedoeld is voor baby’s was ook Javian geïnteresseerd in dit nieuwe speelgoed. Ik denk dat ik voor hem een keer een kalmerende sensory bottle maak met vloeistof.

diy christmas sensory bottle senne spelen diy christmas sensory bottle spelen senne kerstboom

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.