Kind Lezen

De migratie van 26 verschillende dieren in ‘Allemaal onderweg’

Kinderboek allemaal onderweg laura knowles chris madden

Elke dag reizen vele dieren over het land, door de lucht en in de zee. In het boek ‘Allemaal onderweg’ kun je de reis van een aantal soorten dieren volgen zoals het rendier, de rode zalm, maar bijvoorbeeld ook de reis van de mens. 

26 soorten dieren

Het boek vertelt de reizen van 26 soorten dieren, waaronder de mens, en de reizen die zij maken over land, door de lucht en zee. Deze reizen heten ook wel migratie. Sommige dieren reizen elk seizoen of elk jaar opnieuw over dezelfde route, maar andere dieren reizen steeds een stukje verder over nieuw terrein. Naast de 26 dieren die in het boek genoemd worden zijn er nog veel meer dieren die reizen maken.

Kinderboek allemaal onderweg laura knowles chris madden (2) Kinderboek allemaal onderweg laura knowles chris madden (3)

Wie, wat, waar naartoe?

Elk dier heeft twee pagina’s waar meer verteld wat over zijn reis, hoe hij dat doet en waarom hij dat doet bijvoorbeeld. Daarnaast is in de illustraties zichtbaar waar hij reist of waar hij naartoe reist. De illustraties vertellen in veel gevallen al een deel van het verhaal.

Door de korte teksten over de dieren is het boek goed te volgen voor peuters en kleuters. Door de grote illustraties is het ook erg leuk om te kijken wat er allemaal te ontdekken valt rondom het dier.

Boek met een goed hart

Naast de informatie over de dieren en hun migraties kaart het boek ook maatschappelijke problematiek aan, zoals het leefgebied van de ijsbeer wat aangetast wordt of de reis van de mens die op zoek gaat naar veiligheid of vrijheid.

Daarnaast is er in het boek een wereldkaart te vinden en wat reisfeitjes zoals het aantal kilometers per reis of de plekken waar het dier reist.

Koop ‘Allemaal onderweg’

Bestel ‘Allemaal onderweg’ bij bol.com →

Kinderboek allemaal onderweg laura knowles chris madden (1) Pinterest - allemaal onderweg laura knowles chris madden

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.