Kind Spelen

De leukste educatieve spelletjes voor kleuters om thuis te spelen

Educatieve spelletjes voor thuis (2)

Heb jij een kleuter thuis die onderwijs moet missen door een snotneus, verkoudheid of misschien wel erger? Geen probleem, er zijn genoeg leuke spelletjes om thuis te spelen zodat jouw kind toch educatief bezig kan zijn en genoeg uitdaging krijgt. 

Met leergierige kinderen thuis hebben we aardig wat educatieve spelletjes in huis. En groot voordeel in deze tijden: de meeste spelletjes zijn prima individueel te spelen voor kleuters. Als wij een nieuw spel krijgen help ik de kinderen graag om het goed te begrijpen, maar daarna kunnen ze lekker zelf aan de slag. Ik deel onze favoriete educatieve spellen voor kleuters en slimme peuters:

Ik leer letters

Het spel ‘Ik leer letters’ is ideaal voor nieuwsgierige peuters, want dit speel laat hen spelenderwijs kennis maken met letters door die te koppelen aan plaatjes. Omdat de plaatjes welbekende voorwerpen zijn die alle peuters wel bij naam kunnen noemen en kleuren kunnen herkennen wordt het koppelen van de letters aan het juiste plaatje een leuk spelletjes.

Bestel ‘Ik leer letters’ bij bol.com →

Ik leer woordjes

De volgende stap na letters leren koppelen aan woordjes is natuurlijk het volledige woord leren. Dit spel bestaat uit speelkaarten waarop de juiste letters bij het juiste woord gelegd kunnen worden. Het vereist wel een vaste hand, want de letters verschuiven wel vrij snel. Wat mij betreft is dit spel eerder geschikt voor kleuters, dan voor peuters. Maar zelfs Senne van drie jaar vindt het heerlijk om gewoon met de letters te spelen, zonder daadwerkelijk woorden ermee te maken. Prima om dus al in huis te hebben voor een peuter.

Bestel ‘Ik leer woordjes’ bij bol.com →

Ik leer lezen

Een handige koffer gevuld met kaarten met plaatjes erop en gaatjes erin en allemaal losse letters maken een leuk spel om leren lezen leuk te maken. De letters matchen qua kleur en gaatjes onderop met het woord waar ze bij horen, zo leren kleuters spelenderwijs lezen. Door de vrolijke kleurtjes, de handige koffer en het educatieve element is het een leuk spel voor slimme peuters en kleuters die wel wat uitdaging kunnen gebruiken thuis.

Bestel ‘Ik leer lezen’ bij bol.com →

Ik leer coderen

Coderen klinkt al snel ingewikkeld voor een kleuter, maar dit spelletje is oprecht heel leuk om te spelen voor slimme peuters en kleuters. Met behulp van bewegingen die in de juiste volgorde gezet moeten worden kan het aapje de banaan pakken. Spelenderwijs leren coderen dus. Het spel is heel duidelijk, maar slimme peuters zullen misschien even op weg geholpen moeten worden. ‘Ik leer coderen’ zit ook in een handige kleurrijke koffer die dus ook overal mee naartoe genomen kan worden.

Bestel ‘Ik leer coderen’ bij bol.com →

Smart Games Roodkapje Deluxe

Het Smart Games spel kreeg Javian alweer enkele jaren geleden en is sindsdien een groot succes. De eerste maanden dat hij het spel had, wilde hij vooral de voorkant van de doos na bouwen of met roodkapje en de wolf spelen, maar inmiddels snapt hij goed alle opdrachten en daagt het hem goed uit om de oplossingen te vinden. Door het handige formaat van de poppetjes is dit spel ook geschikt voor peuters die steeds meer uitdaging uit het spel kunnen halen. Er is ook een simpelere variant van het spel met roodkapje, die is bij uitstek geschikt voor nieuwsgierige peuters.

Bestel ‘Smart Games Roodkapje Deluxe’ bij bol.com →

Smart Games Smart Farmer

Het Smart Farmer spel is ideaal voor grote kleuters die wat meer uitdaging nodig hebben, door de verschillende objecten is dit spel net wat lastiger dan het spel met roodkapje en dus een goed vervolg als die is ‘uitgespeeld’. Onze peuter speelt ook graag met de schaapjes, paarden en varkens en zet ze op verschillende manieren neer op het speelbord. Smart Farmer is een leuk spel om in huis te hebben voor peuters en kleuters en zelfs daarna nog.

Bestel ‘Smart Games Smart Farmer’ bij bol.com →

Smart Games Jump in’

Jump in’ is geen spel voor peuters, maar wel erg leuk om samen met jouw kleuter te spelen. Het thema van dit spel met bosdieren valt erg in de smaak bij onze jongens, dus ze spelen er zelf ook al graag mee. Bij het doen van de opdrachten hebben ze wel nog hulp nodig, maar uiteindelijk leren ze hier natuurlijk ook goed zelf mee spelen. Daarnaast is dit spel wat kleiner en daardoor makkelijker om mee te nemen.

Bestel ‘Smart Games Jump In’ bij bol.com →

Educatieve spelletjes voor thuisPinterest - educatieve spelletjes voor thuis

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageren
    Lies
    april 22, 2020

    Ik leer lezen kennen we thuis wel maar ik leer coderen ga ik ook eens naar kijken. Goede tip!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.