Als lunch op brood, lekker met stokbrood of crackers bij een borrel of op een pitabroodje met sla als avondeten: deze tonijnsalade kan eigenlijk altijd en is super makkelijk gemaakt. Bekijk het recept voor deze frisse tonijnsalade met appel, augurk en rode ui.
Benodigdheden tonijnsalade
- 1 blikje tonijn op waterbasis
- 1 appel
- 1 halve rode ui
- een hand vol cocktailaugurken
- mayonaise
- stevige yoghurt zoals yoghurt Griekse stijl
- zout en peper
Recept frisse tonijnsalade
Laat de tonijn uit blik uitlekken en doe deze in een bak. Snipper een rode ui en doe deze bij de tonijn. Snijd de appel in kleine blokjes en cocktailaugurken in dunne schijfjes en voeg deze ook toe aan de tonijn. Voeg naar smaak een schep mayonaise en yoghurt Griekse stijl toe en meng alles goed met elkaar. Maak het af met wat zout en peper en klaar is de frisse tonijnsalade met appel, rode ui en augurk.
0 reacties