Eten&drinken Halloween Recepten

Griezelige mini pizza’s voor Halloween

Halloween mini pizza monsters

In de supermarkt spotte ik een verpakking mini pizza’s van Danerolles en dat leek mij een uitgelezen kans om Halloween mini pizza’s te maken met de jongens. Want zelf pizza’s versieren blijft superleuk en nodigt ook uit om te eten. 

Nodig voor Halloween mini pizza’s

 • Danerolles pizza snack
 • pesto
 • tomatensaus
 • geraspte kaas
 • plakken kaas
 • zwarte olijven
 • oranje paprika

Stappenplan Halloween mini pizza’s

Voor het maken van het pizzadeeg heb ik de instructies van de verpakking van Danerolles gebruikt. Daarna kon het feest van beleggen beginnen. We maakten vier verschillende soorten Halloween mini pizza’s:

 • Frankenstein: pizzabodem met pesto besmeren, klein strookje kaas als ‘mond’ met stukjes zwarte olijven klein gesneden als ’tanden’. Dunne schijfjes zwarte olijven als ogen, met eventueel een rond stukje mozzarella eronder. En een ‘litteken’ van zwart olijven.
 • Spookjes: de pizzabodems besmeerde ik met wat tomatensaus. Van een koekjesvormuitsteekset had ik nog een vorm van een spookje, hiermee heb ik kaas uitgesneden. Van kleine stukjes zwarte olijven maakte ik oogjes voor de spookjes.
 • Mummies: besmeer de pizzabodem met tomatensaus, leg hier vervolgens smal gesneden stukjes kaas op alsof je een ‘mummie’ bekleed. Met schijfjes zwarte olijven maak je dan oogjes.
 • Pompoen: besmeer een pizzabodem met tomatensaus en wat geraspte kaas, snijd van de zijkant van een oranje paprika de vorm van een pompoen uit en voeg iets groens toe als steel – zoals peterselie of een klein beetje pesto.

Extra belangrijke tip

Toen de pizza’s eenmaal uit de oven kwamen leken ze nauwelijks meer op de monsters die we hadden bedacht. Gelukkig wisten we vrij snel wat het ‘probleem’ was: het deeg had eerst even zonder toppings in de oven gemoeten om een goede stevige basis te worden voor de pizza’s. Na een minuut of 5 in de oven, kunnen de mini pizza’s goed belegd worden en opnieuw in de oven voor ongeveer 10 minuten. Wij gaan in elk geval nog een keer Halloween mini pizza’s maken!

halloween mini pizza's (1)

Pinterest - halloween mini pizza's

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.