Eten&drinken Recepten

Rijstsalade met kippengehaktballetjes

rijstsalade kippengehaktballetjes

Een simpel recept, maar inmiddels groot succes bij ons thuis: deze rijstsalade met kippengehaktballetjes. Ook ontzettend gemakkelijk om vooraf te maken! 

Vroeger maakte ik mijzelf wijs dat ik geen rijst lustte, totdat ik op ontwikkelingsreis naar de Filippijnen ging en drie keer per dag rijst at. Inmiddels eet ik gewoon rijst, hoewel ik het nog steeds niet vaak zelf klaarmaak. Daar kwam verandering in toen ik dit recept bedacht.

Nodig voor rijstsalade

  • 200 gram rijst
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • 300 gram kippengehakt
  • zout
  • peper
  • koriander
  • paneermeel

Stappenplan rijstsalade

Kruid het kippengehakt met zout, peper en koriander en voeg paneermeel toe. Draai kleine balletjes van het kippengehakt en bak deze totdat alle balletjes goed bruin gekleurd zijn. Kook de rijst volgens de verpakking en doe deze in een kom. Snijd de tomaten, avocado en rode ui klein en meng deze met de rijst. Serveer de rijstsalade met de gehaktballetjes en eventueel nog wat peper en zout.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.