Eten&drinken Recepten

Halloumiburger met courgette en balsamicostroop

halloumi burger courgette balsamico

Hoera, het barbecueseizoen is weer begonnen! En dus is het ook weer tijd voor lekkere burgers. Een van mijn favorieten is deze halloumiburger met courgette en balsamicostroop en vandaag deel ik het recept en tips voor deze lekkere hamburger. 

Wat is halloumi

Halloumi is een van mijn lievelingskazen, want het is een hele fijne kaas om te bakken of voor op de barbecue. Halloumi is een geitenkaas, maar niet vergelijkbaar met de geitenkaas zoals je deze misschien al kent. Halloumi is een hele zoute kaas en stevig van structuur. Door de zoute smaak, hoeft er maar weinig bij de halloumi of iets lekkers mee te maken.

Doordat halloumi zo zout is, zullen niet veel jonge kinderen het lekker vinden. Oudere kinderen kunnen het misschien wel waarderen. Als het toch nog te zout is, is halloumi in een salade misschien een goed idee. Bekijk het recept voor gevulde paprika met halloumi of de watermeloensalade met halloumi en munt.

Ingredienten voor halloumiburger

  • een stevige, zachte bol bijvoorbeeld met sesamzaadjes
  • halloumiburger – ik koop ze van Dodoni
  • courgette
  • rode ui
  • balsamicostroop / crema di balsamico – die van Mazzetti is mijn lievelings

Recept halloumiburger met courgette en creme die balsamico

Bak de halloumiburger in een pan, zonder olie of boter, net zo lang totdat de kaas gaat verkleuren. Er komt altijd wat vocht uit de halloumi, maar uiteindelijk bakt de halloumi altijd goed goudbruin. Snijd schijfjes van de courgette en bak deze in de pan met wat olijfolie. Snijd van de rode ui een paar ringen.

Snijd de bolletjes door midden. En beleg deze met de courgette, daarop de halloumiburger en daarop de rode ui. Top af met wat balsamicostroop naar smaak. En klaar is de burger!

halloumi burger courgette balsamico

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.