Kerst

Houten treinbaan onder de kerstboom

witte kerstboom houten treinbaan (1)

De houten treinbaan is al jaren populair bij ons thuis, regelmatig wordt er een grote treinbaan gebouwd. En met de kerstperiode is er sowieso een houten treinbaan onder de kerstboom te vinden bij ons thuis. Lees mijn tips voor welke treinbaansets leuk zijn en hoe jij zelf ook zo’n leuke treinbaan kan bouwen. 

Houten treinbaan bouwen

Een treinbaan onder een kerstboom bouwen is niet moeilijk, alleen een simpel rondje is vaak wel te klein want er moet natuurlijk ook wat ruimte omheen zijn om een beetje mee te kunnen spelen. Wij maken onze houten treinbaan onder de kerstboom door bochten af te wisselen met rechte stukken, zo weten we zeker dat we helemaal om de kerstboom heen kunnen gaan.

Bij een neppe kerstboom is het superleuk om ook daadwerkelijk met deze treinbaan te spelen voor kinderen. Bij een echte kerstboom is zoveel beweging onderaan de boom natuurlijk niet erg handig. Maar dan kan een houten treinbaan onder de kerstboom nog steeds leuk zijn voor de sfeer en met een treintje op batterijen, blijft het een leuk tafereel om naar te kijken.

Mijn tips voor een houten treinbaanset

Wij hebben thuis een mix van houten treinbaandelen van Ikea en Little Dutch. Het leuke aan de treinbanen van Little Dutch is dat er leuke accessoires bij zitten zoals een locomotief en wagonnetjes, maar bijvoorbeeld ook bomen, huizen en dieren.

Als je zelf ook een houten treinbaan wil maken onder de kerstboom, is er een Little Dutch treinbaan XXL starterkit die daar heel geschikt voor is. Hiermee kun je zeker een gesloten treinbaan maken rondom de kerstboom en er ook een klein dorpje omheen bouwen. Ikea verkoopt de Lillabo treinbaan basisset met 50 delen, deze is ook heel erg leuk om treinbanen mee te bouwen, maar heeft geen accessoires erbij. Wij hebben ook de Lillabo locomotief op batterijen thuis, groot succes bij de kinderen die elk aan een zijkant van de boom gaan liggen om het treintje te volgen als deze rondrijdt.

witte kerstboom houten treinbaanroze kerstboom houten treinbaan

Kleine houten treinbaan voor Kerst

Wij hebben ook de kleinere Little Dutch houten treinbaan, maar deze is niet groot genoeg om de grote kerstboom heen te doen, maar kan wel gebruikt voor kleinere boompjes. Wij hebben een keer een klein dorpje gemaakt met een kleine roze kerstboompje en deze treinbaan. Bovenop een lage Stuva kast is dat ook nog eens een hele leuke plek om te spelen. En een stuk veiliger voor jonge kinderen dan onder de kerstboom.

Nog meer leuke ideeën zien voor kerst? Klik hier →

Pinterest - houten treinbaan kerstboom wit Pinterest - houten treinbaan kerstboom wit (1)

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.