Kerst Recepten

Kerst rocky road met kruidnoten en candy canes

kerst rocky road met candy canes ijskristallen pepernoten

Nog een restje chocoladeletters, kruidnoten en candy canes in huis? Maak er een kerst rocky road mee! Lekker als zoete snack bij de koffie, maar ook ideaal als kleinigheidje om cadeau te geven dat zelfs door de brievenbus past. 

Bekijk ook het recept voor kerst rocky road met kerstkransjes en chocolade hulstblaadjes →

Voor deze kerst rocky road of misschien beter gezegd december rocky road kun je gebruik maken van restjes kruidnoten of chocoladeletters. Met kerst sprinkles of candy canes maak je er een echt kerstcadeautje van.

Brievenbuskerstcadeautje

De rocky road is een ideaal kerstcadeautje voor door de brievenbus, voorzien van een kerstkaart een smakelijke kerstwens in deze gekke tijden. Verpak de rocky road in een plastic zak of stevig bakpapier en doe deze daarna in een brievenbusdoosje zodat deze goed blijft tijdens de reis. De rocky road is ongeveer 4 tot 5 dagen houdbaar en kan het beste in de koelkast bewaard worden.

kerst rocky road cadeau

Recept kerst rocky road

Maak de rocky road in een brownie bakvorm, deze zijn vaak minder hoog dan andere bakvormen wat ideaal is bij een rocky road en handig is als deze ook nog door de brievenbus moet passen.

  • 200 gram chocolade
  • kruidnoten
  • candy canes
  • kerst sprinkles

Smelt de chocolade in een pannetje met een klein scheutje melk, roer goed door totdat de chocolade egaal gesmolten is. Snijd of breek de candy canes in kleine stukken. Maak de kruidnoten klein door deze in een plastic zakje te doen en daarna met een deegroller erover heen te gaan. Leg in een brownie bakvorm een vel bakpapier. Verdeel de kruidnoten hierin en doe vervolgens de chocolade eroverheen. Versier de rocky road daarna met de candy canes en sprinkles. Laat de rocky road volledig afkoelen op het aanrecht en doe deze daarna nog een paar uur in de koelkast om hard te worden.

Snijd de rocky road voor serveren op opsturen in blokjes.

Bekijk nog meer kerstrecepten →

Pinterest - kerst rocky road met candy canes (1) Pinterest - kerst rocky road met candy canes

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.