Feest Verjaardag

Buitenaards lekker eten & drinken van onze Space Party

space party taart brownies cheesecake ruimtevaartfeestje

Een heus ruimtevaartfeest met een tafel vol met buitenaards lekker eten en drinken! Bekijk alle leuke en makkelijke ideeën voor space party snacks. En natuurlijk fantastische taarten voor een ruimtevaartfeestje! 

Bekijk alle Space Party blogs met tips voor een echt ruimtevaartfeestje →

ruimtevaart feestje gebak taartspace party taart brownies cheesecake ruimtevaartfeestje (1)

Space Party taarten

Het absolute pronkstuk van de Space Party was de heuse ruimtevaart taart van Better Sweet Than Sorry. Een hemelsblauwe taart met twee lagen waarop de planeten, de zon en een raket te vinden zijn. Daarnaast staat de naam van de jarige en zijn leeftijd in regenboogfondant erop.

Voor het ruimtevaartfeestje had ik ook een speciale galaxy cheesecake gemaakt. Met verschillende kleuren kleurstof heb ik de de cheesecake de kleuren van een sterrenhemel gegeven, de oreokoekjesbodem maakte de taart helemaal af.

Daarnaast had ik heuse galaxy brownies en blondies gemaakt. De onderste laag is een brownie, daarbovenop een laag blondie waarvan een deel gekleurd met blauwe kleurstof. De spikkels op de bovenkant maken deze brownies-blondies combinatie helemaal passend bij het ruimtevaartfeestje.

space party rocky road ruimtevaartfeestje

Ruimte rocky road

Een zoete chocoladesnack die het beste een dag van tevoren gemaakt kan worden, ideaal voor een verjaardagsfeest dus. Ik heb drie varianten space rocky road gemaakt:

  • een donkere chocolade variant met koekjes, spikkels, blauwe hagelslag en kleine gele suikersterren
  • een donkerblauwe variant met oreo, blauwe hageslag, spikkels en kleine gele suikersterren
  • een rode variant met roze hagelslag, mini smarties, spikkels, kleine gele suikersterren en kleine sterrenkoekjes

De Rocky Road hebben we ook gebruikt als traktatie voor de juffen op school, verpakt in een bakje met mini marshmellows.

space party snacks ruimtevaartfeestje

Speciaal snoep voor astronauten

In de supermarkten is ook perfect snoep te vinden voor een space party! Mars is natuurlijk niet alleen een planeet, maar ook een chocoladereep. En Milky Way is een luchtige chocoladereep en de letterlijke vertaling van melkweg. Leuk om deze snoepjes dus te gebruiken bij het feest.

Ruimtefruitspiesjes

Ook een leuk, makkelijk en gezond idee: ruimtevaartfruitspiesjes. Maak met aardbei, druiven en ananas een fruitspiesje die met wat fantasie door de ruimte vliegt. En ook wel eens lekker een gezonde snack tussen als het taart en zoetigheid.

Bakjes met meteoriet popcorn

Met een beetje fantasie lijkt popcorn wel op meteorieten, toch? Popcorn is een ideale makkelijke snack voor een verjaardag en door de grillige vorm past het ook wel bij een ruimtevaartfeest.

Nog meer leuks: Love my veggies snoepsterren, halve snoepmanen en rauwkost zoals paprika, komkommer en wortel.

 

space party limonadebar

Drinken bij ons ruimtevaartfeestje

Voor elke verjaardag zet ik limonadetaps neer voor al het koude drinken. Voor deze verjaardag had ik een limonadetap gevuld met appelsap van Innocent en een limonadetap met zelfgemaakte citroenlimonade.

Bij de limonadetaps zet ik altijd plastic of kartonnen bekers neer en rietjes, zodat iedereen makkelijk zijn eigen drinken kan pakken.

space party snacks ruimtevaartfeestje (2) space party snacks ruimtevaartfeestje (3)

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.