Wonen

Onze badkamer make-over: inclusief voor-en-na-foto’s

Een eerste huis kopen is altijd superspannend, want kun je een huis vinden dat past bij jouw wensen? Wij vonden een superfijn huis, maar niet alles paste bij onze wensen. Zo was de badkamer nogal gedateerd en heel simpel. Dat moest anders! Bekijk onze badkamer make-over, inclusief de voor-en-nafoto. 

badkamer oud

Onze ‘oude’ badkamer en wat wij wilden veranderen

In de badkamer lagen gelige vloertegels, verder was er een douche en een rek voor een douchegordijn en een wasbak met spiegel en lamp. Heel erg simpel dus. De muurtegels waren nog het minst erg: die waren crèmewit en nog redelijk netjes gelukkig. Het was al snel duidelijk dat wij een paar nieuwe wensen voor onze badkamer hadden:

  • een douchecabine, het liefst van een zwart frame met glas
  • een nieuwe douchekraan, bij voorkeur ook zwart
  • een grotere wasbak met genoeg ruimte voor alle tandenborstels, tandpasta’s en andere rommel
  • een groot wastafelmeubel met veel opbergruimte
  • en nieuwe vloertegels

tegel kiezen badkamer

Nieuwe badkamer ontwerpen en tegels kiezen

Met de foto’s van onze oude badkamer en ons wensenlijstje hebben we gekeken naar een badkamer ontwerpen online, maar uiteindelijk wilden wij toch graag wat meer hulp en dus gingen we naar de dichtsbijzijnde Sanidirect. Hier konden we gelijk verschillende badkamers bekijken en zo nog meer inspiratie op doen over onze wensen. Zo zagen we een complete badkamer met tegels die wij mooi vonden en die binnen ons budget vielen. Daarna is het een kwestie van de juiste afmetingen hebben van de badkamer en de verschillende items toevoegen. Tijdens het ontwerpen konden wij heel makkelijk de winkel inlopen om zo onze keuzes door te geven die gelijk in het badkamerontwerp werden gezet. Wij werden heel goed geholpen met dingen zoals de richting van de deur van de douchecabine en het spatwater. Ook is het bekijken van meubels en douchekranen in het echt toch net iets fijner, waardoor wij snel knopen konden doorhakken. Uiteindelijk zijn wij wel drie keer bij een badkamerzaak geweest voordat wij ons plan duidelijk hadden en wij een badkamer hadden die bij ons budget pasten, en ja, daarvoor gingen we ook onderhandelen

Extra fijn: wij mochten de gekozen vloertegel mee naar huis nemen en even in de badkamer leggen om te kijken of het een match was met de huidige wandtegels. Dat bleek gelukkig zo te zijn en zo hebben wij veel geld bespaard door de muren niet opnieuw te laten tegelen.

 

En toen kon het klussen aan de badkamer beginnen!

Gelukkig niet voor ons met onze linkerhanden, want met een bouwdepot bij onze hypotheek konden wij de verbouwing laten meefinancieren. En dus alle werkzaamheden aan de badkamer door iemand anders laten uitvoeren. Scheelt ons tijd en waarschijnlijk heel veel frustratie omdat we er geen ervaring mee hebben. Alleen het wastafelmeubel hebben wij zelf opgehangen, omdat hier een klein foutje was bij de bestelling en wij langer moesten wachten op het juiste meubel. Toen hebben wij hulp van mijn ouders ingeschakeld die iets meer ervaren klussers zijn.

nieuwe badkamer

Onze nieuwe badkamer

En nu kunnen wij heerlijk genieten van onze nieuwe badkamer, die ook nog eens mooi in het moodboard van ons nieuwe huis past! In onze nieuwe badkamer hebben wij nu een heerlijke douchecabine met zwarte details en een zwarte douchekraan. Daarnaast hebben wij een breed wastafelmeubel met een extra grote wasbak. We kozen bewust voor maar een kraan bij de wasbak, maar er is genoeg ruimte om twee kinderen tegelijkertijd te laten tanden poetsen. En er was zelfs nog ruimte voor een vaas met gedroogde eucalyptustakken, zo ziet de badkamer er ook nog eens heel gezellig uit.

En ja, op zwarte items in de badkamer die in aanraking komen met water ga je op den duur kalk zien. Maar het is nog steeds een veel mooiere badkamer dan het hiervoor was.

Lees nog meer over wonen →

 

mamalifestyle sw

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.