Kinderkamer Verhuizen Wonen

Moodboard met kleurinspiratie voor ons nieuwe huis

Verhuizen Friesland - huis kopen

Wij gaan verhuizen, hoera! Een nieuw huis om in te richten, ik kijk er zo naar uit! Ik ben al weken op zoek naar inspiratie, eerst in bouwmarkten en woonwinkels, tegenwoordig vooral online én in eigen huis. Ik stelde een moodboard samen met wat kleurinspiratie voor onze eerste koopwoning met alle spullen die we nu in huis hebben, waaronder ook inspiratie voor de kinderkamers natuurlijk!

LEES OOK: Wij gaan verhuizen naar Friesland ♥

Het zijn gekke tijden nu om voor het eerst een huis te kopen. Doordat we allemaal ziek zijn/zijn geweest lopen we achter op het schema wat we bedacht hadden tot aan de verhuizing. Daarnaast kunnen we natuurlijk niet zomaar naar een woonwinkel, als die winkels al open zijn, maar mede ook omdat we allemaal nog klachten hebben en voorlopig nog even in thuisisolatie blijven. Maar niets doen ter voorbereiding op ons nieuwe huis kan ik natuurlijk niet. Ik pin me suf op Pinterest, zoek veel dingen online op, maar ga ook in ons huidige huis op zoek naar inspiratie. Zo kwam ik ook op het idee om een 3D moodboard te maken voor het hele huis bestaande uit spullen die we voor deze crisis vonden in bouwmarkten, maar ook spullen die we al in huis hebben. Het is een moodboard geworden met kleurinspiratie voor het hele huis, dus in een afbeelding de ideeën die we nu hebben voor de woonkamer, onze slaapkamer én de kinderkamers.

Lichte basis

Wie mij al volgt op Pinterest weet dat ik niet één woonsmaak heb, hoewel ik wel enorm houd van een lichte basis. We wonen nu in een huis met een witte laminaatvloer, veelal witte muren en veel lichte meubels. Ons nieuwe huis heeft lichte tinten in de gevel en ook de schuur is bijvoorbeeld lichtgekleurd. Hoewel ik wel wat meer kleur in ons nieuwe huis wil, wil ik wel graag die lichte basis behouden en de lichte tinten van de gevel terug laten komen ín huis. We zijn nu nog druk op zoek naar een mooie effen vloer voor zowel de benedenverdieping als de bovenverdiepingen. We hadden graag een gietvloer gewild, maar dat is financieel helaas geen optie. We hebben ook gekeken naar marmoleum, omdat dat ook een mooi effen effect kan hebben. We hebben nu twee opties voor laminaat thuis liggen, maar het voelt toch nog niet helemaal de juiste keuze… Effen wit, effen grijs of een hele lichte houten vloer. We zoeken nog even door, wordt vervolgd dus!

Zandkleur

Qua muren zijn we het wel eens welke kleur veel zal terugkomen in huis, vooral in de woonkamer en onze slaapkamer. De precieze tint beslissen we later, ook omdat we nog een beslissing hebben te nemen over de keuken en dat ook veel invloed zal hebben op de kleur die we op de muren zullen gaan verven. Ik ben in elk geval helemaal verliefd op alle beige, greige, zand en leemkleurige tinten. Het lijkt mij een prachtige combinatie met onze huidige meubels en veelal lichtroze en houten accessoires in huis.

Zwarte details in huis

We hopen snel meer te weten over de keuken, dan kunnen we ook gaan beslissen welke kleur er in elk geval op de muren in de woonkamer zal komen. Wel is duidelijk dat er wat meer zwarte details zullen komen in de woonkamer. Zo zwijmelen we weg bij zwarte details in de keuken, maar ook een zwarte glazen deur van de gang naar de woonkamer staat hoog op het wensenlijstje.

Verhuizen kinderkamers inrichten

De kinderkamers van Javian en Senne

Waar ik het allermeeste zin in heb, is het inrichten van de nieuwe kinderkamers. Vooral omdat beide mijn kinderen allebei een goed idee hebben van wat zij willen en dat niet altijd matcht met wat ik voor ogen had wat het extra uitdagend maakt. Gelukkig hebben we al een paar weken onderhandelen achter de rug, want dat was wel nodig.

Javian bijvoorbeeld wilde namelijk heel graag paarse muren. Fluorescerende paarse muren welteverstaan. Nou ga ik met een hoop akkoord, maar paarse muren die zo fel zijn dat het zal gaan reflecteren op de gang en misschien wel licht geeft in het donker – lees: slecht slapende kinderen? – nee, daar ik niet mee akkoord. Maar uiteraard gaan we dan wel op zoek naar een gulden middenweg. Inmiddels zijn de paarse tinten op ons moodboard goedgekeurd door Javian. De precieze tint hebben we nog niet gevonden, maar dat er meer paars op zijn kinderkamer gaat komen is wel duidelijk. Gelukkig zie ik deze paarse tinten ook wel voor mij in combinatie met zijn huidige speelgoed en accessoires.

 TIP: ik vond online de kleur Vintage Mauve van Little Dutch, best een kanshebber →

De kamer van Senne wordt nog een lastige… Senne wil blauw en daar kan ik mij heel goed in vinden, want er zijn vele prachtige tinten blauw. Alleen hebben de muren in zijn huidige kinderkamer de welbekende kleur Early Dew, inclusief bijvoorbeeld ook de commode en aantal accessoires die daar ook bij uitgezocht zijn. Een groene kleur, maar wel donkerder dan Early Dew leek mij daarom erg geschikt. Alleen is onze peuter het daar meestal niet mee eens, hij wil over het algemeen liever blauw. Hoewel dat ook een beetje ligt aan welk moment van de dag het gevraagd wordt. Ik overweeg nu ook blauwe tint, maar dan moet wel de commodekast geverfd worden. Of we gaan toch voor groen… Nog niet helemaal duidelijk dus!

TIP: ik ben best gecharmeerd van deze groene kleur: Flexa Classic Car → 

Voor de kinderkamers nemen we in eerste instantie onze huidige meubels zoals bedden en kasten mee, wie weet dat we die later nog veranderen, maar ik geloof dat er nog wel genoeg kosten komen kijken bij een koopwoning, dat ik later op zoek ga naar meer kinderkamerinspiratie. Eerst maar eens zorgen dat er een mooie vloer ligt en de muren geverfd worden.

Moodboard

Op het moodboard waren onder andere de volgende items te zien: kleurstalen van een bouwmarkt, vloerstalen van een bouwmarkt, Flexa tester Lively Kraft, wit bord met spikkels van Blokker, lichtroze bakje van Albert Heijn, houten huisje van Xenos waarvan een zelf zwart geverfd, houten boompje van Dille&Kamille, foamblokken van Van Pauline, plattegrond van onze woning, tekening voor de nieuwe keuken, zwarte hanger in vorm van huis gekregen van familie/vrienden, lichtroze vaasje gekregen van familie/vrienden, houten boomstamschijfjes met onze namen zijn zelfgemaakt voor een bruiloft van familie.

Pinterest - nieuwe huis kleurinspiratie moodboard

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.