Reizen Uitgaan & reizen

3 simpele tips voor ouders én kinderen tijdens een vakantie in Denemarken

vakantie denemarken met kinderen

Al sinds ik een klein meisje was ging ik met mijn ouders en zusjes op vakantie naar Denemarken en nu doe ik dat zo vaak mogelijk met mijn eigen gezin. Want Denemarken is een fantastisch vakantieland met kinderen! Ik deel mijn favoriete, simpele tips voor een vakantie met kinderen in Denemarken. 

Babykleding en kinderkleding shoppen bij supermarkten in Denemarken

De eerste tip is een tip speciaal voor mama’s en papa’s, want over het algemeen zullen veel kinderen niet veel plezier beleven aan shoppen. Toch is kinderkleding shoppen in Denemarken echt de moeite waard, alleen al omdat het gecombineerd kan worden met boodschappen doen. Eigenlijk alle supermarkten in Denemarken hebben namelijk een afdeling met kinderkleding. Veel supermarkten hebben hun eigen ‘merkje’ van kinderkleding zoals ‘Mads&Mette’, ‘Friends’ of ‘VRS’. Een groot voordeel is dat deze kinderkleding relatief goedkoop is en origineel, want het wordt niet in Nederland verkocht. Mijn ervaring is dat er altijd wel leuke items tussen zitten, van basics tot leuke prints. En behalve kinderkleding en babykleding zijn er ook vaak leuke schoenen te koop.

vakantie denemarken met kinderen babykleding kinderkleding supermarkt

De beste bakker van Denemarken: Ole & Steen’ Lagkagehuset

In Denemarken zit een bakkersketen genaamd ‘Ole & Steen Lagkagehuset’, een hele goede bakkersketen met inmiddels ook vestigingen in Engeland, Frankrijk en zelfs New York. Mijn familie en ik verlaten Denemarken niet voordat we langs deze bakker zijn geweest voor een taart (of veel taarten, want thuis invriezen gaat prima). Van de chocolademoussetaart genaamd ‘Gateau Marcel’ tot de gulerodkage oftewel worteltjestaart en de blabaerkage met blauwe bessen en een dikke witte chocoladekrul: allemaal even lekker. En vergeet vooral de kanel stang niet! Zijn jouw kinderen niet zo fan van al die speciale dingen bij een bakker? Ze hebben gelukkig ook gewone broodjes en croissants.

En misschien wel het allerleukste: sommige vestigingen van deze bakker hebben een drive-in. Hoe leuk is dat?! Het enige nadeel van de drive-in bakker: ik kijk altijd graag nog even wat ik wil bestellen en dat gaat dan weer een stuk lastiger via een drive-in.

vakantie denemarken met kinderen lagkagehuset ole steen bakker

Groot gammeldags ijs hoort bij een vakantie in Denemarken

De Denen houden van ijs en dan het liefst zo stor mogelijk! In elk dorpje is wel een winkeltje of kraampje te vinden die overheerlijk schepijs verkoopt, geschept in een groot hoorntje en vaak met wel 4 tot 5 bollen. De Denen scheppen hier vaak ook nog guv op, een soort mierzoete roze slagroom, en een flodebol (een soort chocoladezoen. Zo’n ijsje is in Denemarken een hele ervaring op zich!

Wil je nog meer tips voor een vakantie in Denemarken? Check alles over Denemarken of stel een vraag via Instagram →

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.