Eten&drinken Hotspots Reizen Uitgaan & reizen

Ole & Steen Lagkagehuset: de lekkerste bakker van heel Denemarken

Al jaren kom ik in Denemarken en hoewel ik zelden op dezelfde plek verblijf, is er wel een adresje dat ik nooit oversla: de Lagkagehuset van Ole & Steen. De allerlekkerste bakker van heel Denemarken én met vestigingen door zo goed als het hele land. Ga jij naar Denemarken? Dan mag jij deze dus niet overslaan! Ik leg uit waarom.

Lees meer blogs over Denemarken →

Belangrijke bakker in Denemarken

In Denemarken zijn er vele dorpen zonder supermarkt, maar in elk dorp is eigenlijk wel een bakker te vinden. De Denen houden van vers en lekker gebak. Er zitten dan ook wel hele lekkere speciale Deense lekkernijen tussen. Zoals ‘stang’: een langwerpig stuk deeg met bijvoorbeeld vulling van kaneel en glazuur. Of een ‘spandauer’: een soort roombroodje. En natuurlijk de wereldberoemde ‘kanelsnegl’, het kaneelbroodje.

Ole & Steen Lagkagehuset

Als er een bakker is waar je al deze heerlijkheden kunt vinden, plus nog heel veel meer, is het wel Ole & Steen Lagkagehuset. Het is een keten van bakkerijen verspreid door het hele land. Het is een moderne keten die naast de standaard Deense gebakjes, ook heel veel lekkere taarten en broodjes verkoopt. Ook hebben veel filialen een koffiecorner waar je versgezette koffie kan halen, al dan niet ’to-go’ en vaak met een gratis extra gebakje voor bij de koffie.

Drive-in bakker

De bakker viel ons op omdat zij bij een groot aantal filialen ook een drive-in hebben, waarbij je net als bij een fastfood-restaurant al rijdend jouw bestelling kunt doen en bij een raampje ophalen. Superleuk!

Inmiddels komen wij jaarlijks bij Lagkagehuset, geen bezoekje aan Denemarken is compleet zonder onze favoriete bakker. Voor onderweg halen we hier graag koffie en iets lekkers voor onderweg, maar als wij het land verlaten, halen wij vaak ook nog lekkers om thuis van te genieten.

Het filiaal op de foto’s is in Aabenraa, wij maken hier vaak een stop voordat wij weer door naar Nederland rijden. Kijk voor het volledige overzicht met filialen op de website van Lagkagehuset.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.