Reizen Uitgaan & reizen

Supertoffe speeltuin: Naturlegepark in Juelsminde, Denemarken

naturlegepark juelsminde denemarken mamalifestyle (1)

Juelsminde is een klein kustplaatsje in Oost-Jutland en een hele leuke plek voor een vakantiebestemming met kinderen. Dat komt mede door de fantastische speeltuin die er te vinden is: de Naturlegepark in Juelsminde. 

Denemarken is een heel kindvriendelijk land, dat blijkt ook wel uit de vele speeltuintjes die overal te vinden zijn. De speeltuin in Juelsminde was echter wel heel erg tof dat ik deze graag met jullie deel.

Speeltuin Naturlegepark in Juelsminde

De speeltuin is te vinden vlakbij de haven van Juelsminde, achter de supermarkt de Netto. Omdat de speeltuin deels is gebouwd tegen de heuvel aan, is deze niet te missen als je er langs rijdt. De speeltuin is gratis toegankelijk en altijd open. De ligging van de speeltuin is goed in het midden van een parkje en met een aantal parkeerplaatsen aan de zijkant, er is verder geen omheining.

Vanaf de heuvel bij de speeltuin ligt ook een mountainbikeparcours door het bos, wat onderdeel is van het Naturlegepark.

naturlegepark juelsminde denemarken mamalifestyle (9)

Extra’s van de speeltuin

Op het terrein van de Naturlegepark staat een kiosk die overdag geopend is, de meest actuele openingstijden staan op de kiosk, maar in onze meivakantie was deze open van 11 tot 16 uur. Er zijn ook veel picknicktafels verspreid over de speeltuin, dus ideaal om even lekker te gaan zitten met wat eten of drinken. En geen probleem als je niets hebt meegenomen, de Netto is elke dag open van 7 tot 22 uur.

De Denen komen sowieso vaak met een hele picknickmand aan. Er staan zelfs barbecues die je kunt gebruiken, dit hebben wij nu niet gezien, maar is heel normaal in Denemarken.

naturlegepark juelsminde denemarken mamalifestyle (7) naturlegepark juelsminde denemarken mamalifestyle (6)

Spelen bij de speeltuin

Er is een omheind voetbalveld met doeltjes en netten voor basketbal, ook is er een kooi voor het spelen van tennis. De Naturlegepark is verder enorm uitgebreid met trampolines, een roetsjbaan, speelhuisjes, een speelboot met glijbaan, schommels, een obstakelbaan en twee reuze glijbanen vanaf de heuvel.

Leuk detail: een soortgelijke boot zoals in de speeltuin heeft daar vroeger echt gevaren. 

Er is echt reuze veel speelplezier voor kinderen en ook voor alle leeftijden. Dreumesen en peuters vermaken zich prima rondom de speelhuisjes en bij de houten boomstamtafeltjes, hier zijn ook wat kleinere glijbanen te vinden. Oudere kinderen kunnen schommelen, trampolinespringen, van de roetsjbaan gaan, de obstakelbaan proberen, voetballen of basketballen (wel zelf een bal meenemen) of van een van de grote glijbanen. Daarnaast kun je vanaf de heuvel genieten van het uitzicht over de haven van Juelsminde en het water.

Onze kinderen zijn echt ontelbaar keren van de groene grote glijbaan gegaan en werd ook heerlijk gevoetbald met Deense kinderen, die best een aardig woordje Engels konden praten.

naturlegepark juelsminde denemarken mamalifestyle (8) naturlegepark juelsminde denemarken mamalifestyle (5) naturlegepark juelsminde denemarken mamalifestyle (2)

Rustige speeltuin

Zoals op de foto’s ook te zien is, waren wij er een keer op een bewolkte dag, einde middag. Het was toen ook heerlijk rustig. Later waren we er ook een keer op een zonnige dag en toen was het een stuk drukker en bijna alle picknicktafels bezet, maar nog steeds genoeg ruimte om lekker te spelen omdat de speeltuin zo ruim is opgezet. Ik heb gekozen voor de foto’s met bewolking omdat je zo beter de speeltuin ziet.

Pinterest - naturlegepark juelsminde denemarken mamalifestyleNaturlegepark juelsminde denemarken (3) Naturlegepark juelsminde denemarken (4)

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.